Košarka

Lejkersi poraženi poslije drame, Lebron heroj pa tragičar

Lejkersi poraženi poslije drame, Lebron heroj pa tragičar
Foto: Tanjug/AP | Lejkersi poraženi poslije drame, Lebron heroj pa tragičar

Los Anđeles Lejkersi su izgubili poslije velike drame i poslije produžetka protiv San Antonio Sparsa rezultatom 143:142.

Lebron Džejms je imao priliku da donese trijumf svom timu u produžetku ali je promašio dva slobodna bacanja. Ovo je treći poraz Lejkersa, a drugi od početka sezone u "Stejpls centru".

San Antonio je imao čak 14 razlike na kraju prve četvrtine, da bi Lejkersi uspjeli da smanje zaostatak do poluvremena na minus pet. Iako je u četvrtoj dionici Los Anđeles uspeo da preokrene i da povede pola koša, San Antonio je pred posljednji minut imao osam poena viška. Tada je poene ubacio Dćaval Mekgi, da bi promašaje Rudija Geja i Brina Forbsa kaznili Kajl Kuzma i Lebron Džejms trojkama pa se išlo u produžetak.

Puni samopouzdanja jezeraši su nastavili sa istom igromu produžetku i u posljednji minut oni ulaze sa šest poena prednosti. Ipak poenima Forbsa i trojkom Rudija Geja San Antonio se vraća na 141:142. Tada je fauliran Lebron Džejms i zatim mu se desilo da je promašio dva ključna slobodna bacanja.

To je surovo kaznio Peti Mils pogotkom sa poludistance sedam sekundi do kraja.

Lebron je imao još jednu priliku da donese pobjedu Lejkersima, ali ovoga puta nije bio precizan u šutu za dva. Jezeraši tako ostaju bez trijumfa u novoj sezoni, a Džejms je sa 32 poena bio drugi najefikasniji u svom timu. Kajl Kuzma je u ovom meču ubacio 37 poena. Lamarkus Oldridž je kod Sparsa imao isti broj poena, Demar Derozan je ubacio 32, a Peti Mils koji je presudio meč svega 12.

U ostalim mečevima pobede su ostvarili Memfis, Vašington i Golden Stejt.

Memfis je slavio na gostovanju Juti 92:84, a Grizliji su najavili da mogu do pobjede u trećoj četvrtini kada su imali deset poena prednosti prvi put na izjednačenom meču. Džezeri su se na dva posjeda minusa spustili tek u posljednjem minutu, a tada je bilo prekasno za povratak.

Najefikasniji u pobjedi Memfisa je bio Majk Konli sa 23 poena, dok je u Juti Džej Krauder ubacio 15.

Vašington i Portland su igrali produžetak, a Vizardsi su salvili 125:124. U izjednačenoj utakmici Trejl Blejzersi su imali pobedu u džepu kada je na 13 sekundi do kraja Nik Stauskas postigao trojku za 111:108. Ipak Bredli Bil je izjednačio trojkom sedam sekundi prije kraja, da bi zatim Jusuf Nurkić promašio šut za dva i pobjedu.

U dodatnih pet minuta je Markif Moris postigao ključnu trojku u poslednjem minutu kada je donio četiri poena prednosti svom timu. Moris je imao 28 poena u pobjedi Vizardsa, dok je Demijen Lilard kod Portlanda ubacio poen više. Jusuf Nurkić je meč završio sa 22 poena i 18 skokova.

Golden Stejt je bio ubedljiv protiv Finiksa, a Voriorsi su meč prelomili u drugoj četvrtini. Na velikom odmoru oni su imali prednost 70:47. Golden Stejt je ubavio 14 trojki, a Stef Kari je bio najbolji sa 29 poena, dok je Kevin Durent dodao 22. Devin Buker je u timu trenera Igora Kokoškova bio najbolji sa 28 poena.

(sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije