Košarka

Lejkersi povlače oba Kobijeva broja

Lejkersi povlače oba Kobijeva broja
Foto: Tanjug | Lejkersi povlače oba Kobijeva broja

Los Anđeles Lejkersi upriličiće posebnu čast Kobiju Brajantu pred utakmicu sa Golden Stejt Voriorsima 18. decembra u „Stejples centru“, kada planiraju da povuku njegov dres.

Međutim, ta svečanost će biti zaista posebna, pošto će Lejkersi povući oba broja koje je Brajant nosio tokom karijere – 8 i 24. Nešto ranije, predsjednik košarkaških operacija Medžik Džonson rekao je da će Brajant odlučiti koji broj će biti povučen.

Brajant je nosio dres broj osam od debija u Lejkersima 1996. godine, pa sve do sezone 2005/06, prije nego što je uzeo broj 24.

Legendarna franšiza tek bi trebalo da potvrdi da će svečanost biti organizovana baš tada, ali su u pismu vlasnicima sezonskih karata Lejkersi najavili poseban događaj za 18. decembar. Svi američki mediji su, ipak, vrlo brzo ustanovili o čemu je riječ.

Brajant je završio karijeru na kraju sezone 2015/16, poslije 20 godina u Lejkersima, u kojima je proveo kompletnu profesionalnu karijeru. Legendarni košarkaš je 18 puta izabran za ‚Ol star‘, osvojio je pet šampionskih prstenova, dva puta je bio MVP velikog finala NBA lige i jednom regularnog dijela sezone,.

Tokom karijere, Brajant je imao prosjek od 25 poena po utakmici i treći na listi najboljih strijelaca u istoriji. Ispred njega su samo Karim Abdul-Džabar i Karl Meloun.

Prije Brajanta, čast da im Lejkersi povuku dres imale su legende među kojima su Abdul-Džabar, Vilt Čemberlen i Šakil O‘Nil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije