Košarka

Lokomotiva trojkama "slomila" Partizan

Lokomotiva trojkama "slomila" Partizan
Foto: KK Partizan NIS | Lokomotiva trojkama "slomila" Partizan

Košarkaši Partizana poraženi su od Lokomotive Kubanj 93:83 u Pioniru, u neizvjesnoj završnici petog kola Evrokupa.

Srpski tim je za razliku od prethodnih mečeva "zategao" odbranu, mada je i dalje problem bio ofanzivni skok protivnika, koji je bio izuzetno raspoložen u šutu za tri poena (12/28).

Crno-beli su odigrali jednu od boljih utakmica u takmičenju ove sezone, odlično počeli i stekli 11 poena prednosti u prvom periodu, ali je Lokomotiva trojkama preokrenula na 41:39 na poluvremenu.

Uslijedila je rezultatska "klackalica" u trećem periodu, ali gosti na prelazu između dvije četvrtine prave novu razliku koja je sredinom posljednjeg kvartala dostigla maksimalnih +12.

Međutim, Partizan se poenima Semjuelsa i trojkama Milera i Marinkovića vraća u meč i tri minuta prije kraja dolazi u priliku da priđe na koš zaostatka (74:78). Ključni napad na meču ne koristi Vilijams-Gos, nakon čega Rusi pogađaju tri trojke u nizu i bježe na nedostižnih 87:77.

Najbolji u redovima srpskog velikana bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poea uz sedam asistencija, dabl-dabl je zabilježio Samardo Semjuels sa 17 poena i 11 skokova, 17 poena je ubacio i Patrik Miler, dok je 13 dodao Vanja Marinković.

S druge strane, nezaustavljiv je bio Džo Regland sa 23 poena i pet asistencija, a sjajno ga je pratio Dimitri Kulagin sa 17 poena, šest proigravanja i četiri skoka.

Dvocifren učinak u ruskom timu imali su još Trevor Lejsi sa 13 poena i šest uhvaćenih lopti, Brajan Kvoli sa 12, te Rajan Brekhof i Pavel Antipov sa po deset poena.

Partizan je poražen četvrti put u Grupi C, dok je Lokomotiva lider sa maksimalnim učinkom u prvih pet kola. U sljedećem crno-beli dočekuju Albu 14. novembra, dok Lokomotiva čeka Limož dan kasnije.

(NN/b92.net)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije