Košarka

Lukajić: Bugari se ne boje ni Lejkersa

Lukajić: Bugari se ne boje ni Lejkersa
Lukajić: Bugari se ne boje ni Lejkersa

Košarkaši Igokee gostuju kod Levskog u 23. kolu ABA lige, a trener Aleksandrovčana Željko Lukajić imao je samo riječi hvale za bugarsku ekipu, bez obzira na to što se nalazi na začelju tabele sa samo jednom pobjedom.

"Moramo u meč ući sa dosta opreza. Nakon jedne duže loše serije uspeli smo kroz rad da dođemo do dve vezane pobede. Levski je tipična bugarska ekipa. Kada su na domaćem terenu oni se ne boje ni Lejkersa. Mnogo šutiraju za tri poena, čak i centri šutiraju van linije 6,75 i ako im dozvolite te šuteve ne treba se čuditi zašto sve pogađaju. Oni su jedan od najpopularnijih klubova bugarskog prvenstva i činjenica da je trener pozvao navijače da dvorana bude puna dovoljno govori o njihovim ambicijama. Oni nemaju šta da izgube i pripremaju se za bugarsko prvenstvo. Mi smo osigurali opstanak, ali ostaje nam obaveza da produžimo pobedničku seriju", rekao je Željko Lukajić, trener Igokee.

U subotu je Krka pobijedila Zadar sa 83:80 u veoma uzbudljivoj utakmici, koju je riješio Malkolm Armsted trojkom dvije sekunde prije kraja. Izabranici Aleksandra Džikića tako su došli do 12. pobjede ove sezone, dok Zadar sada ima skoro 11/12.

Rezultati 23. kola

Cedevita - Mega Leks 103:107, Solnok - Budućnost 72:81, Krka - Zadar 83:80. Juče: MZT - Olimpija, Partizan - Crvena zvezda. Danas: Levski - Igokea (18), Metalac - Cibona (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije