Košarka

Lukajić uoči ABA lige: Ni sam ne znam da li smo spremni

Lukajić uoči ABA lige: Ni sam ne znam da li smo spremni
Lukajić uoči ABA lige: Ni sam ne znam da li smo spremni

Niko ne može odgovoriti na pitanje da li je Igokea spremna za novu sezonu, pa ni ja koji sam najviše odgovoran, bio je odgovor trenera košarkaša Igokee Željka Lukajića na pitanje da li Igokea ulazi spremna u novu sezonu.

Petnaesto izdanje ABA lige zvanično počinje u četvrtak, a aktuelni prvak BiH će novu otvoriti u petak u Zagrebu duelom sa Cedevitom. Strateg "Igosa" ima velikih problema u sastavljanju ekipe.

"Ovo nije šala, ali još nismo popunili sve pozicije koje su bitne. Imamo strašnih problema sa povredama. Ostali smo bez Čakarevića, na kojem je trebalo da se zasniva igra. U bolnici je Krstić, na kojeg sam ozbiljno računao. Nadamo se da će Dimić donekle biti spreman za petak. Uspjeli smo donekle popuniti roster dolaskom Vuka Radivojevića (sinoć je trebalo da se priključi ekipi), koji je dobar i iskusan igrač, ali će odraditi samo jedan trening. Veliki problem imamo na visokoj poziciji", ističe Lukajić, koji dodaje:

"Probaćemo da se snađemo. Ne ide nam na ruku ni to što ćemo u 13 dana odigrati pet mečeva. Napravili smo tim shodno budžetu kluba, spoj mladosti i iskustva. Bez obzira na sve, naš cilj je da izborimo opstanak u ABA ligi, da steknemo rutinu i iskustvo, a onda, što je najvažnije, da se spremimo da odbranimo titule u BiH", kazao je Lukajić.

Za dva dana bh. prvaka očekuje gostovanje kod Cedevite, koja slovi za jednog od glavnih favorita za titulu.

"Nema nijednog procenta da se kaže da Cedevita nije favorit regionalne lige. Ni oni to ne kriju. Nisu uspjeli u nekoliko navrata da osvoje naslov i sada će ponovo probati. Mi treneri kažemo da je ovo jedna od 'lakših' utakmica, u kojoj nemaš šta da izgubiš. Naravno, ako se ukaže šansa, probaćemo da je iskoristimo", govori strateg Igokee.

Trener prvaka BiH smatra da se, osim Cedevite, izdvajaju još dva tima - Crvena zvezda i Budućnost.

"Zvezda je, uz Cedevitu, glavni kandidat za titulu. Tu je onda Budućnost. Sve ostale ekipe, čini mi se, u sezonu ulaze sa izjednačenim rosterom. Svako možemo dobiti svakoga. Iznenađenje bi mogao biti Metalac, koji je zadržao 90 odsto tima. Mega je standardno dobra, imaju dobar potencijal. Olimpija je uvijek Olimpija, a sve očekuje vreli teren u Nikšiću kod Sutjeske. Tamiš je nedavno dobio Krku, koja ima dobar tim, sve u svemu, biće interesantna liga. Tu je Cibona, koja je vratila Žižića. Od četvrtog mjesta pa nadolje ekipe će se boriti kako za gornji tako i za donji dom", zaključio je Lukajić.

Ulaznice pet i 25 KM

Igokea je saopštila da će cijene ulaznica za utakmice ABA lige ove sezone koštati pet KM, osim za utakmice sa Crvenom Zvezdom i Partizanom. Ulaznice za utakmice sa beogradskim rivalima će koštati 25 KM. Cijena sezonske ulaznice košta 500 KM.

Druženje sa školarcima

Učenici osnovnih škola u Laktašima i Aleksandrovcu imali su priliku da se druže sa košarkašima, članovima stručnog štaba i čelnicima Igokee. Trener Željko Lukajić i igrači osnovcima su ukazali koliko je sport bitan u današnje vrijeme i da, baveći se sportom, grade pozitivan karakter i vode zdrav život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije