Košarka

MIP se oglasio novim saopštenjem o neizdavanju viza košarkašima Kosova

MIP se oglasio novim saopštenjem o neizdavanju viza košarkašima Kosova
Foto: Ilustracija | MIP se oglasio novim saopštenjem o neizdavanju viza košarkašima Kosova

​Ministarstvo inostranih poslova BiH oglasilo se i danas povodom viza sa kadetsku košarkašku selekciju Kosova u kojem je navelo da odluka još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromijenjene.

"Podsjećamo da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja, u kojem bi učestvovala selekcija Kosova, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora iz Republike Srpske", naveli su u saopštenju.

"Takođe, Kabinet ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obaviješten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje učešću selekcije Kosova na ovom takmičenju. Ministarstvo inostranih poslova BiH ne želi da nosi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoje usaglašen stav vezano za pomenuto takmičenje", stoji u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH.

Podsjećamo, košarkaši Kosova trebalo je u četvrtak da nastupe u prvoj utakmici prvenstva, ali nisu bili u mogućnosti da prisustvuju meču jer nisu dobili vize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije