Košarka

Majami napravio brejk protiv Oklahome

Majami napravio brejk protiv Oklahome
Majami napravio brejk protiv Oklahome

NjUJORK - U drugoj utakmici finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros kao gost savladao Oklahomu sa 100:96 i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobjede.

Oklahoma je izgubila prednost domaćeg terena zahvaljujući, prije svega, neočekivano slabim ulaskom u utakmicu.

Neshvatljivo je da jedan od najefikasnijih timova ligaškog djela šampionata u prvih sedam minuta finalne utakmice postigne samo dva poena! Za to vrijeme Lebron Džejms, Kris Boš, Dvejn Vejd i Šejn Batije "zatrpavali" su koš protivnika iz svih pozicija i Majami je stekao prednost od 18:2.

Kasnija dešavanja na terenu pokazaće da je ta zaliha bila nedostižna i da je pobjednik praktično riješen u samom začetku meča.

Istina, imala je Oklahoma priliku za izjednačenje u samoj završnici kada je Kevin Đurent šutirao pri rezulatu 98:96 za protivnika. Možda su i sudije pogriješile pošto nisu sankcionisale kontakt Džejmsa sa Đurentom pri šutu, tek Majami je dobio priliku za novi napad a tačku na sve stavio je Džejms iz slobodnih bacanja.

Sa 32 koša Džejms je ponovo bio najefikasniji pojedinac Majamija. Vejd je dodao 24, dok je Batije utakmicu završio sa 16 poena. Baš kao i Boš koji je, po opštem mišljenju, bio prevaga. Uz 16 koševa, Boš je uhvatio 15 lopti što je u najvećoj mjeri uticalo na dominaciju Majamija u skoku.

Na suprotnoj strani Đurent je, kao i Džejms, ubacio 32 poena. Vejd je postigao 27, a Džejms Haraden 21 koš. Svi ostali zajedno, samo 16.

Serija se sada seli u Majami gdje će biti odigrane tri naredne utakmice. Prva već u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije