Košarka

Mali obećava najbolji Fajnal-for Evrolige ikada

Mali obećava najbolji Fajnal-for Evrolige ikada
Mali obećava najbolji Fajnal-for Evrolige ikada

Predsjednik i izvršni direktor Evrolige Ðordi Bertomeu rekao je danas da je dodjela domaćinstva Fajnal-fora elitnog košarkaškog takmičenja sjajna vijest za Beograd, čime se glavni grad Srbije svrstao među najveće evropske metropole.

"Fajnal-for 2018. godine održaće se u Beogradu, u KOMBANK Areni. To su sjajne vijesti za Srbiju i Beograd, čime se vaš glavni grad pridružuje spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve, Tel Aviva. Fajnal-for 2018. godine, usuđujem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvijek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban", istakao je Bertomeu na konferenciji za medije u Skupštini grada, gdje je sa gradonačelnikom Sinišom Malim i formalno potpisao ugovor o organizaciji Fajnal-fora.

Mali je rekao da je u ovom trenutku najponosniji gradonačelnik u Evropi i obećao da će Fajnal-for u Beogradu sigurno biti najbolji u istoriji.

"Sve ovo se uklapa u našu strategiju i obećanje da ćemo od Beograda napraviti centar sporta u regionu. Mnogi su od 2002. pokušavali da dovedu F4 u Beograd, ali nisu uspjeli. Upoznao sam Bartoemua 2014. godine, pregovori nisu bili laki, ali moram da kažem, da bez podrške Vlade i premijera Vučića ne bismo uspjeli. On nas je ohrabrivao i zato je to zajednička pobjeda", rekao je Mali.

On je dodao da Beograd svake godine organizuje neko veliko takmičenje, ove su to bili šampionati Evrope u vaterpolu i futsalu, sljedeće je dvoransko prvenstvo u atletici, potom ide Fajnal-for.

"Srbija je zemlja košarke i Beograd je grad košarke. Obećavam da ćemo organizovati najbolji F4 u istoriji. Ovdje sa nama su legende Saša Danilović i još neki igrači Partizana koji su 1992. u Istanbulu postali prvaci Evrope, bilo bi sjajno da taj uspjeh ponovimo 2018. sa srpskim klubom, koji god to bio", poručio je Mali.

Na svečanosti u Skupštini grada osim rukovodstva Evrolige, predstavnike gradske vlasti, bili su košarkasi Partizana, šampioni Evrope iz 1992, sem Danilovića, Slaviša Koprivica, Vlada Dragutinović i Mlađan Šilobad, zatim predsjednici Zvezde i Partizana Nebojša Čović i Nikola Peković, legendarni trener Dušan Ivković, predsjednik SSS Aleksandar Šoštar i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije