Košarka

Memfis posljednji učesnik plej-ofa

Memfis posljednji učesnik plej-ofa
Memfis posljednji učesnik plej-ofa

Ljubitelji košarke broje posljednje dane do početka plej-ofa NBA lige. Košarkaši Memfisa kompletirali su listu učesnika, a pred doigravanje, koje startuje 19. aprila, čelne pozicije u konferencijama drže Indijana i San Antonio.

Predvođen Zekom Rendolfom, Memfis je, u noći između ponedjeljka i utorka, savladao direktnog konkurenta za mjesto u plej-ofu Finiks, rezultatom 97:91, i otklonio posljednju dilemu ko će nastaviti takmičenje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Finiks je iz igre ispao minut prije kraja utakmice kada je Goran Dragić izgubio loptu, a Rendolf iskoristio priliku i postigao koš za vođstvo gostujućeg tima od 95:91.

"Momci su odradili sjajan posao brojnim asistencijama", rekao je Rendolf, koji je meč završio sa 32 poena (njegov rekord sezone) i devet skokova.

Osim njega, važnu ulogu u trijumfu Grizlija imali su Majk Miler sa 21 poenom i Mark Gasol sa 18 poena i osam skokova. Na drugoj strani najefikasniji je bio Markif Moris sa 21 poenom. Dragić je postigao 14 poena.

"Zaista je teško reći nešto pozitivno u ovom trenutku. Niko od nas nije očekivao da igramo ovako dobro. Stvorili smo dobru hemiju u timu i mislim da idemo u pravom smjeru", istakao je Dragić.

Ranije su učešće u plej-ofu iz Istočne konferencije obezbijedili Indijana, koja će igrati sa Atlantom, ekipe Majamija, Toronta, Bruklina, za koji igra bh. košarkaš Mirza Teletović, Vašingtona, Šarlota i Čikaga, dok su na zapadu to učinili San Antonio, Oklahoma, Los Anđeles Klipers, Hjuston, Portland, Golden Stejt i Dalas. Odranije se znalo da će u Zapadnoj konferenciji plej-of sa prve startne pozicije dočekati San Antonio, a od juče da će na istoku sa prvog mjesta krenuti Indijana kojoj je čelnu poziciju omogućio Vašington savladavši aktuelnog šampiona Majami rezultatom 114:93. Majami će tako sa druge pozicije u doigravanje. Njegov trener Erik Spolstra se u razgovoru sa novinarima nije previše osvrtao na činjenicu da će završiti sezonu na drugoj pozici Istočne konferencije, već na drugu četvrtinu utakmice, koju je Hit izgubio rezultatom 22:43.

"Jednostavno došlo je do pada koncentracije. To može da se desi uvijek i svakome. Drago mi je što se tako nešto dogodilo na ovoj utakmici, u meču koji nema veći značaj za nas, pa se zbog toga nadam da će nas takvi scenariji zaobići u ključnim trenucima plej-ofa", istakao je Spolstra.

On je u duelu sa Vašingtonom odmarao Lebrona Džejmsa i Krisa Boša, a ulogu lidera preuzeo je Majkl Bizli, koji je postigao 18 poena. Vašington je predvodio Trevor Ariza sa 25 poena.

Rezultati utakmica koje su odigrane u noći između ponedjeljka i utorka, dva dana prije kraja regularnog dijela sezone: Filadelfija - Boston 113:108, Toronto - Milvoki 110:100, Vašington - Majami 114:93, Atlanta - Šarlot 93:95, Čikago - Orlando 108:95, Hjuston - San Antonio 104:98, Nju Orleans - Oklahoma 101:89, Juta - Los Anđeles Lejkers 104:119, Finiks - Memfis 91:97, Golden Stejt - Minesota 130:120.

Baksima prvi pik?

Milvoki Baksi imaće najveće šanse da dobiju pravo na izbor prvog pika na predstojećem NBA draftu. Baksi imaju najgori učinak u regularnom dijelu sezone sa samo 15 pobjeda uz 66 poraza, a meč prije kraja niko ne može da ih "nadmaši". Zbog toga će imati 25% šanse da na NBA lutriji dobiju pravo na prvog pika. Druga po procentu je Filadelfija sa 19,9%, a slijede Orlando Medžik (15,6%), Juta Džez (11,9%), Boston Seltiksi (8,8%) i LA Lejkersi (6,3%). Međutim, ovi procenti rijetko kada favorizuju, jer je samo tri puta u posljednje24 godine najgori tim lige imao pravo na prvog pika.

Niksi bi Odoma sliak odom

NBA veteran Lamar Odom mogao bi da potpiše ugovor sa Njujork Niksima prije kraja regularnog dijela sezone. Odom je posljednji meč u NBA odigrao prošle sezone u dresu LA Klipersa, a u februaru ove godine potpisao je ugovor sa Laboral Kućom. Međutim, poslije samo dva odigrana meča, mjesec dana kasnije napustio je Vitoriju zbog povrede leđa. Niksi žele što prije da potpišu Odoma kako bi u narednoj sezoni mogli da raspolažu s njegovim ugovorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije