Košarka

Mihailo Pavićević za "Nezavisne": Zvezda se ne odbija, ali nemam ponudu

Mihailo Pavićević za "Nezavisne": Zvezda se ne odbija, ali nemam ponudu
Foto: N.N. | Mihailo Pavićević za "Nezavisne": Zvezda se ne odbija, ali nemam ponudu

Crvena zvezda se ne odbija, velika je čast trenirati je. Ponude takvih velikih klubova teško se odbijaju, ali apsolutno nema istine da me neko iz kluba kontaktirao ili da postoji neki nagovještaj toga. Za to sam čuo od supruge koja mi je rekla da je pročitala da selim u Beograd.

Rekao je ovo za "Nezavisne" Mihailo Pavićević, trener košarkaša Mornara, o mogućnosti da preuzme funkciju šefa struke aktuelnog šampiona Srbije. Na klupi "crveno-bijelih" je i dalje Dušan Alimpijević kojem je prema pisanju srpskih medija ozbiljno "uzdrmana stolica" nakon poraza u finalnoj seriji regionalne ABA lige protiv Budućnosti i u treće kolu Superlige Srbija protiv Borca u Čačku. Pavićević ističe da mu ne gode spekulacije oko mijenjanja sredine, ali smatra da mu njegov sadašnji klub ne bi pravio problem ukoliko bi trebao da promijeni sredinu.

"Vrlo se neprijatno osjećam jer ne znam odakle osnov za svu tu priče, ne znam da li je u pitanju nečija igra ili prepucavanje. Ne bih želio da ja nekome služim za potkusurivanje. Dok Zvezda ima trenera meni je neozbiljno da puno pričam o tome, a i zbog njega bi to bilo nekorektno sa moje strane. Što se tiče Mornara sigurno je da ne bi bio problem jer ga klub nikome od igrača i trenera do sada nije pravio što se tiče odlaska", kazao je Pavićević.

Ukoliko bi pojačao Zvezdu Pavićeviću bi to bio drugi mandat na klupi tima sa kojim je osvojio prvenstvo Jugoslavije 1998. godine. Navijači tima sa Malog Kalemegdana nisu zaboravili uspjeh stručnjaka iz Crne Gore koji je nedavno na trećem meču polufinalne serije ABA lige sa Mornarom uz velike ovacije dočekan u hali "Aleksandar Nikolić". Upravo Pavićević i Barani su četvrtim mjestom koje im je donijelo igranje plej-ofa bili najveće iznenađenje regularnog dijela takmičenja na Jadranu. Tamo su "pokazali zube" favorizovanoj Zvezdi i pobjedom u drugom meču odveli seriju u majstoricu u Beogradu. Osim Mornara i Zvezde Pavićević je veliki trag ostavio u Finskoj gdje je tokom devet godina osvojio pet titula sa Honkom i u Kini gdje je sa lajoningom stigao do finala šampionata. 

Fantastična partija Gosa

Košarkaš Partizana Najdžel Vilijams-Go je u srijedu sa 36 poena, 12 asistencija i šest skokova bio je najbolji u pobjedi Partizana nad Dinamikom rezultatom 93:82 u trećem kolu Superlige Srbije. Iz igre je šutirao 14/18 i ostvario ukupan indeks korisnosti 52. Ostali rezultati: FMP - Vojvodina 94:71, Vršac - Metalac 109:79.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije