Košarka

Miloš Teodosić: Sale ima ludačku energiju

Miloš Teodosić: Sale ima ludačku energiju
Miloš Teodosić: Sale ima ludačku energiju

Najbolji košarkaš Srbije Miloš Teodosić rekao je u intervjuu ruskim medijima da mu je bilo lako da sarađuje s Aleksandrom Đorđevićem, za kojeg kaže da ima ludačku energiju.

Nekadašnji plejmejker FMP-a i Olimpijakosa, a sada uzdanica CSKA, istakao je i da se stidi što je psovao saigrače na tajm-autu na duelu s Brazilom u prvoj fazi.

Koji je najupečatljiviji detalj s Mundobasketa?

TEODOSIĆ: Utakmica s Francuskom. Bilo je veoma uzbudljivo, a nakon meča sam bio veoma ponosan, jer smo izborili prolaz u finale. To je bio najsrećniji trenutak na turniru definitivno.

Da li ste očekivali da Srbija osvoji srebrnu medalju?

TEODOSIĆ: Da budem iskren, ne. U stvari jedino je trener verovao u uspeh. On je bio taj koji je od samog početka govorio da mi to možemo. Mi igrači nismo očekivali da ćemo stići do finala.

Kako je bilo sarađivati s Aleksandrom Đorđevićem?

TEODOSIĆ: Bilo je veoma lako. Činjenica je da je ovo bila njegova prva sezona s reprezentacijom, za nas je sve bilo novo,  ali brzo smo se navikli na njegov način rada. 

Šta ga najbolje opisuje kao trenera?

TEODOSIĆ: Jasno je da je on veoma dobar trener, inteligentan je, poznaje košarku, ali ono što je meni bilo zanimljivo - poseduje neku, mogu slobodno da kažem, ludačku  energiju... Ne umem to da opišem. Takvu energiju nisam nikada ranije video. Sale je drugačiji od svih trenera s kojima sam sarađivao.

Bili ste aktivni kada je u pitanju podizanje atmosfere u timu?

TEODOSIĆ: Ne mogu da se mešam u posao trenera. Ponekad pokušavam da pomognem, da nešto kažem na tajm-autu. Što se tiče tajm-auta protiv Brazila u prvoj fazi, kada sam psovao saigrače i to je išlo u direktnom prenosu, bilo me sramota. Baš mi je bilo žao. Ali, morate da razumete da se nekada takve stvari dešavaju. Nekada ja, Kristić ili neko od iskusnijih igrača može da razmrda ekipu na taj način. Urodilo je plodom. Ranije sam češće radio takve stvari. Nisam koristio iste reči, ali sam bio kritičan. Nekada je dobro na taj način razbuditi ekipu.

Da li ste privilegovani u odnosu na mlađe igrače?

TEODOSIĆ: Ne. Svi smo jednaki i pravila važe za sve nevezano za godine.

Kada ste shvatili da imate pravi tim i da možete da postignete nešto?

TEODOSIĆ: Prvi put to je bilo u pripremnoj fazi. Potom, naravno, u osmini finala u duelu s Grčkom, kada smo pokazali veoma dobru igru.

Zašto je Nenad Krstić odlučio da se povuče iz nacionalnog tima?

TEODOSIĆ: On je mnogo pružio reprezentaciji. Možda je mogao da odigra još nekoliko godina, sada ima 31 godinu, ali on želi da se posveti klupskoj košarci i to moraju svi da shvate.

Da li ste probali da ga ubijedite da ostane?

TEODOSIĆ: Jesam. Nadam se da će se predomisliti, jer je potreban timu.

Koliko Vam je vremena trebalo da odlučite da ostanete u CSKA i potpišete novi trogodišnji ugovor?

TEODOSIĆ: Dve-tri sekunde. Zaista sam želeo da ostanem, to je pravi izbor. Volim ovaj tim, volim Moskvu.

Ostali ste iako su Nenad Krstić i Vladimir Micov otišli?

TEODOSIĆ: Nadao sam se da će bar jedan od njih dvojice ostati, ali šta da se radi. To je život, mi smo profesionalci i želim im sve najbolje u nastavku karijere.

U Moskvi postao punoljetan

Može se reći da ste se dosta promijenili tokom tri godine u Moskvi?

TEODOSIĆ: Pretpostavljam da sam postao punoletan i kao igrač i kao ličnost. Stvari koje sam ranije radio, sada ni ne pomišljam na njih.

"Ameri" nisu nepobjedivi

Šta mislite kada će Srbija uspjeti da pobijedi SAD?

TEODOSIĆ: Oni su veliki tim. Selekcija Jugoslavije je savladala Amerikance 2002. godine u Indijanapolisu. Teško ih je pobediti, ali to naravno nije nemoguća stvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije