Košarka

Mirza Teletović predstavljen u Bruklin Netsima

Mirza Teletović predstavljen u Bruklin Netsima
Mirza Teletović predstavljen u Bruklin Netsima

Kapiten i najbolji košarkaš reprezentacije BiH Mirza Teletović izjavio je na zvaničnom predstavljanju u trening centru Bruklin Netsa da je dolaskom u NBA ligu ostvario dječački san.

Teletović je sa Netsima potpisao ugovor na tri godine, a u najjaču ligu svijeta stiže iz španske Kaha Laboral.

"Da, ovo je za mene ostvarenje sna, jer dok sam bio dijete sanjao sam da igram u nekom od NBA timova", kaže Teletović i dodaje:

"BiH ima tri miliona građana i 85 posto njih zna da su Nju Džerzi Netsi promijenili ime u Bruklin Netse. Oni imaju najbolje mišljenje o mom novom timu".

Teletovićev agent pregovarao je više od godinu dana sa Netsima, koji su na kraju pristali na trogodišnji ugovor vrijedan 15,8 miliona dolara.

"Želio sam da igram za dobru ekipu. Dobro sam zarađivao i u Španiji, ali sam morao napraviti sljedeći korak i zbog toga sam došao u Netse", kazao je Teletović i nastavio:

"Kada je Deron Vilijams potpisao za Bruklin, znao sam da je ovo tim za mene, jer sam ga gledao u Evropi i u Juta Džezu. Znam da je on pobjednik i da želi pobjeđivati. Moja želja bila je igrati za veliki tim, koji ima ambicije za osvajanje titule prvaka".

Moj otac je bio veliki Draženov fan i čast mi je što ću nositi dres kluba čije boje je i Petrović branio, rekao Teletović

Teletović je kapiten košarkaške reprezenatcije BiH, koju vodi Aleksandar - Aco Petrović, brat Dražena Petrovića, koji je poginuo 1993. godine u saobraćajnoj nesreći. Dražen je bio i ostao legenda Netsa.

"Moj otac je bio veliki Draženov fan i čast mi je što ću nositi dres kluba čije boje je i Petrović branio”, naglasio je Teletović.

Sem Mejerkopf, novinar košarkaškog portala Euroleague Adventures, kaže kako je Teletovića gledao nekoliko puta uživo i da je bio inpresioniran onim što je pokazao bh. as.

"Teletović je postao je kompletan ofanzivni igrač. Dribla protivnike van linije za tri poena i onda šutira. To je njegovo ubitačno oružje", napisao je Mejerkopf.

Mirza Teletović je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa 16 godina, a već sa 17, u dresu tuzlanske Slobode, bio je jedan od najboljih košarkaša u bh. ligi. Od 2004. do 2006. godine igrao je u belgijskom Ostendeu, a punu afirmaciju je stekao kada je obukao dres Tau Keramike, odnosno Kaha Laboral. Prošle godine je bio prvi strijelac Evrolige sa 21,7 koševa po utakmici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije