Košarka

Mitroviću devet mjeseci "hlađenja"

Mitroviću devet  mjeseci "hlađenja"
Mitroviću devet mjeseci "hlađenja"

Romeo Mitrović, golman federalnog prvoligaša Branitelja iz Mostara, kažnjen je sa devet mjeseci zabrane bavljenja fudbalom.

Odluka o sankciji donesena je na sjednici Disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije BiH, a nakon razmatranja dešavanja na utakmici 9. kola Prve lige FBiH između Branitelja i Budućnosti.

Uvidom u dokumentaciju i zapisnik službenih lica, te nakon pregledanog video-snimka, zaključeno je da je čuvar mreže Mostaraca fizički napao i pesnicom u glavu udario glavnog arbitra Darka Gedžića.

Mjera vremenske zabrane počela je trajati već od 6. oktobra, a prethodno je Takmičarska komisija NS FBiH prekinuti meč registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist ekipe iz Banovića.

"Pogriješio sam i kajem se zaista zbog toga što sam učinio. Žao mi je što sam bacio mrlju na uspješnu karijeru u kojoj sam dobijao i reprezentativne pozive. Tužan sam što na ovaj način završavam bavljenje sportom, a pritom svih ovih godina nisam dobio ni crveni karton. Reagovao sam ružno, sudiji sam se odmah nakon meča izvinio", kazao je Mitrović.

Mrežu njegove ekipe ovog vikenda u komšijskom derbiju 10. kola Prve lige FBiH protiv Čapljine braniće Igor Melher. Parovi: Metalege - Rudar, Podgrmeč - Turbina, Gradina - GOŠK, Branitelj - Čapljina, Goražde - Budućnost, Igman - Orašje, Radnički - Bratstvo, Mladost - Jedinstvo. Sve utakmice igraju se u subotu sa početkom u 15.30, a lidersku poziciju brani Čapljina.

Takođe u subotu od 15.30 igraju se i mečevi 9. kola Prve lige Republike Srpske. Sastaju se: Kozara - Napredak, Proleter - Sutjeska, Mladost - Leotar, Rudar - Sloboda MG, Krupa - Sloboda NG, Tekstilac - Vlasenica, Podrinje - Drina HE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije