Košarka

Mulaomerović: Donijećemo BiH medalju iz Turske

Mulaomerović: Donijećemo BiH medalju iz Turske
Mulaomerović: Donijećemo BiH medalju iz Turske

Imamo tim za medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj, rekao je Ibrahim Mulaomerović, mladi košarkaški div, koji bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje za juniorsku košarkašku reprezentaciju BiH na predstojećem EP.

Iako je košarkašku loptu uzeo tek prije dvije godine, košarkaš slovenačkog Zlatoroga ostvario je enorman napredak, te danas spada među najtalentovanije bh. igrače. Priliku da ga u pravom smislu upozna bh. javnost imaće na predstojećem EP za juniore, koje se igra od 16. do 22. decembra. Njegovo ime se našlo na spisku selektora Josipa Pandže, ali i reprezentacije Slovenije. Na kraju je ovaj 18-godišnjak, rođen u Donjoj Međeđi, kod Gradačca, odlučio da nastupa za zemlju u kojoj je rođen.

"Išao sam na pripreme s reprezentacijom Slovenije do ljeta prošle godine. Međutim, kada je uslijedio poziv iz BiH nisam imao dileme za koga ću igrati", kaže Mulaomerović.

Velika nada bh. košarke očekuje mnogo od predstojećeg prvenstva u Turskoj, a BiH se nalazi u grupi zajedno sa selekcijma Litvanije, Latvije i Izraela.

"Iskreno, ne znam nikoga lično iz reprezentacije, ali sam ih dosta pratio putem TV ekrana. Mišljenja sam da imamo izuzetno jak tim, predvođen Džananom Musom, koji može biti konkurentan za jednu od medalja. Ipak, nikad se ne zna. Treba što bolje da se spremimo, odemo tamo i damo maksimum", izjavio je igrač koji igra na poziciji centra. 

Iako još ima pravo igrati za juniore, gorostas visine 215 cm od ove sezone je član prvog tima Zlatoroga, koji na iznenađenje mnogih trenutno zauzima prvo mjesto u slovenačkom prvenstvu.

"Upisao sam prve minute ove sezone za seniorski tim. Trenutno smo lideri i u nizu od 12 utakmica bez poraza. Zadovoljan sam igrama, ali uvijek kažem da može i bolje. Treba samo trenirati", ističe novopočeni reprezentativac BiH, kojem je želja da jednog dana igra u NBA ligi.

Zanimljivo je da je Mulaomerović košarku počeo trenirati tek prije dvije godine. Do tada, kako kaže, nije imao neku preveliku želju da stane pod obruče.

"Zato kažem da sam prezadovoljan razvojem. Na nagovor druga sam otišao na jednu sekciju u Gradačcu, gdje me je primijetio Ozren Selesković. Trenirao sam jedno vrijeme u Banovićima, a onda je uslijedio odlazak u Sloveniju", zaključio je član Zlatoroga, s kojim je produžio ugovor na tri godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije