Košarka

NBA All-Star vikend: LaVine najbolji u zakucavanju

NBA All-Star vikend: LaVine najbolji u zakucavanju
NBA All-Star vikend: LaVine najbolji u zakucavanju

TORONTO - Košarkaš Minnesota Timberwolvesa Zack LaVine pobijedio je na takmičenju i zakucavanjima tokom druge noći All-Star vikenda u Torontu, a takmičenje će ući u historiju kao jedno od najatraktivnijih do sada.

LaVine je na istom takmičenju slavio pobjedu i prošle godine, a u petak je osvojio i priznanje za najkorisnijeg košarkaša All-Star meča zvijezda u usponu.

Sinoć se u finalnom takmičenju zakucavanja nadmetao sa Aaronom Gordonom iz Orlando Magica. Pobijedio je osvojivši maksimalnih 50 bodova od svih pet članova žirija.

Iako je finalna runda takmičenja bila zamišljena kao takmičenje iz dva pokušaja, LaVine i Gordon su bili izjednačeni i nadmetali su se u dva dodatna pokušaja.

Sportski komentatori, eminentni ljudi NBA i navijači putem društvenih mreža su ocijenili takmičenje kao jedno od najboljih u historiji All-Star vikenda.

Sinoć je održano i takmičenje u šutevima za tri poena, a titulu najboljeg ponio je Klay Thompson iz Golden States Worriorsa. U finalnoj rundi je sa 27 pogođenih trica pobijedio saigrača i prošlogodišnjeg pobjednika Stephena Curryja koji je pogodio 23 trojke.

Uporedo s tim, Karl-Anthony Towns iz Minnesote je slavio u takmičenju košarkaških vještina na terenu, a u finalnom obračunu je bio bolji od Isaiaha Thompsona iz Boston Celticsa.

Komesar NBA lige Adam Silver je upriličio konferenciju za novinare na kojoj se zahvalio Kobeu Bryantu na doprinosu koji je tokom bogate karijere dao košarci i NBA ligi.

"Mislim da nema nikakave sumnje da će on uči u historiju kao jedan od najboljih igrača u historiji", kazao je Silver za Bryanta koji će nastupiti u večerašnjem 65. meču All-Stara. To će biti rekorni 18. nastup u All-Star utakmicama.

Bryant je 37-godišnjak koji na parketima NBA lige igra već 20 sezona, a krajem sezone je najavio da će okončati igračku karijeru. Sa Los Angeles Lakersima je osvojio pet titula prvaka i 2008. godine je bio najbolji igrač lige. Sa reprezentacijom SAD-a je osvojio i dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama i to 2008. i 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije