Košarka

NBA: Jokić solidan, Kari brojao do 51 (VIDEO)

NBA: Jokić solidan, Kari brojao do 51 (VIDEO)
NBA: Jokić solidan, Kari brojao do 51 (VIDEO)

Nije ovog puta Nikola Jokić imao "dabl-dabl" učinak, a jedan od razloga za to je blaža povreda (istegnuće lijevog ramena) zbog koje nije previše šutirao.

Za 29 minuta na parketu je postigao osam poena, uz šest skokova i četiri asistencije, ali to nije pomoglo Nagetsima koji su izgubili od Jute (85:81). Glavni "krivac" za to je Derek Fejvors (16, 11 skokova).

"Nisam bio toliko dobar u napadu, pa sam morao to da nadoknadim igrom u odbrani. Srećan sam zbog ove pobjede", poručio je Fejvors.

Golden Stejt nastavlja da se poigrava sa rivalima. Najnovija "žrtva" Voriorsa je bio Vašington (134:121), a briljirao je Stef Kari - postigao je 51 poen (16-11 za tri), uz sedam skokova.

"Kada neki šutevi za koje imaš dobar osjećaj uđu u koš, a zatim uđu i oni na koje nisi navikao da ulaze, onda je osjećaj veoma dobar. Tada želite da nastavite da šutirate i da uživate dokle god možete", kaže Kari.

U timu Vizardsa je Džon Vol dao 41 poen, ali to nije bilo dovoljno da se napravi iznenađenje.

"Ovo je bilo kao kada je Brajant postigao 81 poen; jednostavno, Kari nije mogao da promaši. Nije imao mnogo otvorenih šuteva, čuvali smo ga najbolje što smo mogli, ali opet je pogađao", objašnjava Vol.

Oklahoma je u veoma neizvjesnom meču savladala Orlando (117:114), a najveće zasluge za to pripadaju tandemu Kevin Durent (37, 5 skokova)/Rasel Vestbruk (24, 19 skokova, 14 asistencija). A, upravo je Durentula odlučio meč. Ibaka je "lupio rampu" Oladipu, Donovan nije tražio tajm-aut, na semaforu je ostalo jo 12 sekundi do kraja, rezultat je bio neriješen. Durent je preuzeo odgovornost, napravio fintu i pogodio trojku za slavlje na pet stotinki prije kraja. Bila je to peta uzastopna pobjeda Tandera, a 12. u posljednjih 13 utakmica.

"Serž je blokirao polaganje Oladipa i to je bio veoma bitan trenutak. Na kraju sam ja dobio loptu i pogodio. Nije to ništa spektakularno i ne razlikuje se od prethodnih koševa mnogo, jednostavno sam uradio ono šta treba", priča Durent.

Novim tripl-dabl učinkom je Vestbruk pokazao zbog čega je jedan od najboljih plejmejkera u ligi trenutno, a postavio je lični rekord sa 19 uhvaćenih lopti.

"Idem po loptu uvijek. Nemam nikakav poseban metod, samo radim naporno i trudim se da igram na visokom nivou svaki meč", objasnio je Vestbruk.

Minesota je prekinula seriju poraza u gostima i savladala Kliperse (108:102). Do trijumfa ih je vodio Endrju Vigins (31), dok srpski igrač Nemanja Bjelica nije ulazio u igru.

Lamarkus Oldridž je sa 36 poena donio San Antoniju pobjedu nad Nju Orleansom (110:97). Greg Popović je odmarao Tima Dankana, ali su upravo Oldridž i Vest odigrali dobro, pa trener Sparsa nije slao Bobana Marjanovića na parket.

Rezultati

  • Šarlot - Klivlend 106:97
  • Filadelfija - Atlanta 86:124
  • Boston - Detroit 102:95
  • Bruklin - Indijana 100:114
  • Oklahoma - Orlando 117:114
  • Vašington - Golden Stejt 124:131
  • Dalas - Mjaami 90:93
  • San Antonio - Nju Orleans 110:97
  • Juta - Denver 85:81
  • Sakramento - Čikago 102:107
  • LA Klipers - Minesota 108:103

(NN/novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije