Košarka

NBA: Klivlend ubjedljiv protiv Toronta

NBA: Klivlend ubjedljiv protiv Toronta
NBA: Klivlend ubjedljiv protiv Toronta

Košarkaši Klivlenda pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Toronta sa 108:89 i tako poveli sa 2:0 u finalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

U sjenci rekorda koji je u regularnom dijelu sezone postavio Golden Stejt, Klivlend doigravanje pretvara u svoj dio sezone. Naime, Lebron Džejms i saigrači su i dalje bez poraza, a ova pobjeda bila im je deseta od početka plej-ofa.

Kavsi su tako postali tek četvrti tim u istoriji koji je plej-of otvorio sa deset pobjeda. Prije njih su to učinili Los Anđeles Lejkersi dva puta, 1989. i 2001. godine, i San Antonio (2012), s tim da je jedino drugi tim Lejkersa, onaj iz 2001. godine, na kraju i stigao do titule.

Klivlend je sada na dvije pobjede od plasmana u drugo uzastopno finale NBA lige i pokušaće da okonča 52 godine dug post od kako je taj grad posljednji put slavio titulu nekog sportskog tima.

Džejms je u noćašnjem duelu upisao tripl-dabl, pošto je utakmicu završio sa 23 poena, 11 skokova i 11 asistencija, što mu je bio 15. tripl-dabl u doigravanju.

Pored toga, on je "preskočio" Šakila O'Nila na četvrtom mjestu na listi strijelaca u plej-ofu sa 5.255 postignutih poena. Ispred njega na toj listi su sada Kobi Brajant (5.640), Karim Abdul-Džabar (5.762) i Majkl Džordan (5.987).

- Ne mislim da smo u nekakvoj seriji. Mislim da smo dobili jednu utakmicu, a potom drugu. Idemo korak po korak. Samo se trudimo da odradimo naš posao - rekao je Džejms posle meča.

Džejmsa je u drugoj utakmici finala Istoka najbolje pratio Kajri Irving sa 28 poena, dok je Kevin Lav upisao 19.

Toronto je u drugoj utakmici finala Istoka koliko-toliko držao korak sa Klivlendom za razliku od prvog meča kada je izgubio sa 31 poenom razlike.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Demar Derozan sa 22 poena, dok su Džejms Džonson, Kori Džozef i Terens Ros postigli po 11 poena.

- Mi ne odustajemo. Spalite nas, ali mi ne odustajemo. Ne želim da poverujem u to - poručio je trener Toronta Dvejn Kejsi poslije utakmice.

Treća utakmica finala Istočne konferencije između Klivlenda i Toronta igra se u noći između subote i nedjelje u Kanadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije