Košarka

NBA: Klubovi biraju 23. juna

NBA: Klubovi biraju 23. juna
NBA: Klubovi biraju 23. juna

Bh. košarkaši Edin Atić i Emir Sulejmanović su među 162 igrača koja su se prijavila za NBA draft, objavljeno je iz najjače košarkaške lige na svijetu.

Dvadesetogodišnji Sulejmanović, koji igra na poziciji krilnog centra, član je Bareselone, ali je na pozajmici u Orlandini, dok je devetnaestogodišnji Atić iz AEK-a na pozajmici u sarajevskim Sparsima. Njegove pozicije su bek i krilo.

Draft će biti održan 23. juna, pravo prva tri pika rezervisana su za Filadelfiju, LA Lejkerse i Boston, a da li će se svi prijavljeni igrači pojaviti na draftu biće poznato 13. juna kada ističe rok za povlačenje prijava.

Srbija će na NBA draftu imati četvoricu predstavnika, Ognjena Jaramaza i Radeta Zagorca (Mega Leks), Marka Gudurića (Crvena zvezda) i Petra Rakićevića (Metalac), Hrvate će predstavljati Ivica Zubac (Mega Leks), Dragan Bender (Makabi), Marko Arapović (Cedevita), Nik Slavica (Cibona), Ante Žižić (Cibona). Slovenac Aleksej Nikolić takođe se prijavio.

Mega Leks će imati još dvojicu košarkaša na draftu, a to su Francuzi Alfa Kaba i Timoti Luvavu.

U noći između utorka i srijede odigrane su dvije utakmice plej-ofa NBA lige. Košarkaši Toronta pobijedili su na svom terenu Indijanu sa 102:99 i poveli sa 3:2 u prvoj rundi doigravanja. Demar Derozen je odigrao nakon dužeg vremena na svom nivou ubacivši 34 poena.

"Stvar je u strpljenju. Moraš ostati na svom putu. To mi radimo", rekao je Derozan poslije utakmice, a prenijela Beta.

Kajl Lauri je postigao 14 poena, a Bizmark Bijombo utakmicu završio sa 10 poena i 16 skokova. Indijani za pobjedu nisu bila dovoljna ni 39 poena Pola Džordža, kao ni 13 poena prednosti u posljednjoj četvrtini. Solomon Hil je u finišu utakmice pogodio za tri poena, ali su sudije presudile da je vrijeme isteklo, tako da je pobjeda ostala u Torontu.

Naredna utakmica ove serije se igra u noći između petka i subote i Toronto će tada imati priliku da stigne do prve pobjede u plej-ofu kada su u pitanju serije od sedam mečeva.

"Ako u narednu utakmicu ne uđemo kao što smo sada u posljednju četvrtinu, biće to dug meč", rekao je Dvejn Kejsi, trener Toronta.

Sa 3:2 povela je Atlanta, koja je na domaćem terenu pobijedila Boston rezultatom 110:83. Najzaslužniji za pobjedu bili su Majk Skot sa 17 poena, te Džef Tig i Kent Bejzmor sa po 16, a u Bostonu je najbolji bio Evan Tarner sa 15 poena. Naredna utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u Bostonu. (Agencije)

EMIR SULEJMANOVIĆ

Datum rođenja: 13. juli 1995.

Mjesto rođenja: Žepa

Visina: 2,06 m

Pozicija: Krilni centar

Profesionalac od: 2012.

Klubovi: Union Olimpija, Barselona, Barselona B, Orlandina (pozajmica).

EDIN ATIĆ

Datum rođenja: 19. januar 1997.

Mjesto rođenja: Bugojno

Visina: 2,01 m

Pozicija: Bek/krilo

Profesionalac od: 2013.

Klubovi: Spars, AEK, Spars (pozajmica).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije