Košarka

NBA plej-of: Portland izbacio LAC, Pejsersi i Hit do majstorica

NBA plej-of: Portland izbacio LAC, Pejsersi i Hit do majstorica
NBA plej-of: Portland izbacio LAC, Pejsersi i Hit do majstorica

Košarkaši Portlanda prošli su u četvrtfinale plej-ofa NBA lige, dok su majstorice izborile ekipe Majamija i Indijane.

Portland je na najbolji način iskoristio brojne povrede igrača Los Anđeles Klipersa i posle trijumfa u Stejpls centru, prolaz dalje ovjerio na svom parketu sa 106:103.

Pejsersi su odbranili Indijanapolis od Toronta rezultatom 101:83 i tako izjednačili na 3-3 u seriji, baš kao i Majami protiv Šarlota, pobjedom od 97:90.

U Portlandu gosti su bez Krisa Pola i Blejka Grifina pružili snažan otpor, ali nisu uspjeli da kompletiraju iznenađenje, iako su imali posljednji napad na meču. Džamal Kroford je promašio u posljednjim sekundama meča i tim iz Los Anđelesa se oprostio od daljeg takmičenja.

Upravo je Kroford bio najefikasniji sa 32 poena, a pratio ga je Ostin Rivers sa 21 poenom i 8 asistencija, a tokom meča je dobio snažan udarac u lice, poslije kojeg se vratio na teren. Džej-Džej Redik je postigao 15 poena, isto koliko i Deandre Džordan, uz čak 20 uhvaćenih lopti

Pobjednički sastav predvodio je Demijan Lilard sa 28 poena, 5 skokova i 7 uspješnih dodavanja, dok je Si-Džej Mekolum imao osam poena manje.

Trejl Blejzersi će se u drugoj rundi plej-ofa sastati sa aktuelnim šampionom Golden Stejt Voriorsima.

U duelu Indijane i Toronta gosti su na poluvremenu imali prednost od četiri poena (40:44), ali su u nastavku posustali i domaćin je to iskoristio. Prva petorka Pejsersa bila je „dvocifrena“ – Pol Džordž je bio najbolji sa dabl-dablom (21 poena, 11 skokova i 6 asistencija), a odličan je bio i Tarner sa 15 poena i 9 uhvaćenih lopti.

S druge strane, Kajl Lauri je imao po 10 poena i asistencija, Demar Derozan je podbacio sa samo 8 poena, dok su najefikasniji bili Kerol i Džozef sa po 15 poena.

U Šarlotu je sve bilo spremno za slavlje, prisutan je bio i Majkl Džordan, ali je veče pokvario Dvejn Vejd koji je nosio Hit do majstorice. Vejd je prekinuo seriju od 22 utakmice u kojima nije pogodio trojku, a meč je završio sa 23 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Luol Deng postigao je koš manje, a Goran Dragić se zaustavio na 14 poena i 7 uspješnih dodavanja.

Kod Hornetsa je blistao Voker sa 37 poena i 5 skokova, ali ga je pratio jedino Džeferson sa 18 poena i 9 uhvaćenih lopti.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije