Košarka

NBA zabranio Marjanoviću da ide na Evrobasket

NBA zabranio Marjanoviću da ide na Evrobasket
NBA zabranio Marjanoviću da ide na Evrobasket

Centar Srbije Boban Marjanović neće učestvovati na Evropskom prvenstvu, potvrdio je Košarkaški savez Srbije.

KSS je objavio da je šampion NBA lige iz 2014. godine zabranio Marjanoviću da nastupi u Berlinu jer na mjestu gdje je bila povreda i dalje postoji otok.

Košarkaški savez Srbije primio je zvanično obaviještenje od košarkaškog kluba San Antonio Spars kojim se, pozivajući se na ugovor između FIBA i NBA, zabranjuje nastup Bobanu Marjanoviću na Evropskom prvenstvu ove godine.

“Medicinski nalaz, koji prilažemo u originalu sa prevodom, potvrđuje dijagnoze naših lekara i lekara koji su Marjanovića pregledali u Milanu pre potpisivanje ugovora, da ne postoje nikakve frakture u levom stopalu, o čemu je bilo govora u javnosti u prethodnom periodu. I pored te činjenice, pozivajući se na sugestije američkih lekara, San Antonio je zabranio nastup Bobanu za našu reprezentaciju, uprkos njegovoj velikoj želji. Uvidom u nalaze koje dostavljamo, svako može sam da se uveri koliko je takva zabrana osnovana, a koliko ne. Košarkaški savez Srbije će zvanično odgovoriti klubu i dopis proslediti FIBA kojim će izraziti svoje neslaganje sa ovakvom odlukom američkog kluba”, stoji na sajtu KSS.

I pored odustva prvog centra, nacionalni tim Srbije neće odustati od borbe za najviši plasman.

“Uprkos tome, naši ciljevi na Evropskom prvenstvu ostaju isti i verujemo da će naši reprezentativci i stručni štab ostvariti rezultat na koji ćemo kao i uvek biti ponosni”, dodao je se na sajtu.

Podsjetimo, centar Srbije prošao je ljekarske preglede u Sparsima, ali je poslije izjave pomoćnog trenera Crvene zvezde Velibora Radovića da je rizikovao karijeru u finalnoj seriji, klub iz San Antonija odlučio da ga pozove na dodatna ispitivanja.

Marjanović je prethodne sezone bio MVP ligaškog dijela Evrolige i jedan od najzaslužnijih za istorijsku, triplu krunu Crvene zvezde - ABA liga, prvenstvo Srbije i Kup Radivoja Koraća.

Evropsko prvenstvo biće održano od 5. do 20. septembra u Njemačkoj, Letoniji, Hrvatskoj i Francuskoj.

Srbija će u Berlinu igrati u grupi B sa Njemačkom, Španijom, Italijom, Islandom i Turskom.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije