Košarka

Na Osmomartovskom turniru u Banjaluci seniorke i pionirke

Na Osmomartovskom turniru u Banjaluci seniorke i pionirke
Foto: N.N. | Na Osmomartovskom turniru u Banjaluci seniorke i pionirke

Trideset šesti Osmomartovski turnir biće održan u subotu u Banjaluci u organizaciji Ženskog rukometnog kluba Borac, a osim domaćina, nastupiće Knežopoljka iz Kozarske Dubice, Doboj, Brod i Trn.

Turnir će biti igran 3. marta u dvorani "Borik".

"Prvi put će nastupiti i pionirke. Ekipe, odnosno rukometašice, koje nastupaju u tom uzrastu nemaju redovna takmičenja, tako da će ovo biti odlična prilika da igraju, da se takmiče i da pokažu šta znaju. Što se tiče prvog tima Borca, mi smo malo konsolidovali tim, znate da smo u prvom dijelu sezone nastupali sa sedam igračica, tako da će nama turnir biti pokazatelj šta smo uradili u pripremnom periodu", rekao je Rade Unčanin, sportski direktor Borca.

Do početka drugog dijela Prve lige RS ima još vremena, nastavak takmičenja je zakazan za 17. mart, tako da će Banjalučanke odigrati nekoliko test utakmica. Borac je odigrao humanitarnu utakmicu sa ekipom Doboja, a sada će odigrati dva duela na turniru.

"Pripreme idu prema planu, zadovoljan sam. Nakon utakmice u Doboju, odigraćemo dvije utakmice na turniru i provjeriti formu pred nastavak Prve lige. Trudimo se da organizujemo što više test utakmica, zasad nema ništa potvrđeno, ali postoji mogućnost da odemo u Cazin. Takođe, 7. marta ćemo igrati prvo kolo Kupa RS u Banjaluci protiv Dubice...", rekao je Nikola Bijelić, trener Borca.

Satnica utakmica na Osmomartovskom turniru: seniorke: 10 časova: Knežopoljka - Brod, 11: Borac - Doboj, 15.40: utakmica za treće mjesto, 16.40: finale; pionirke: 12: Knežopoljka - Brod, 12.40: Borac - Doboj, 13.15: Knežopoljka - Trn, 13.50: Brod - Trn, 14.25: Utakmica za treće mjesto, 15: finale. Utakmice u seniorskoj kategoriji biće igrane dva puta po 25 minuta, a u pionirskoj dva puta po 15 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije