Košarka

Nastavljen rat aktuelnog i bivšeg generalnog sekretara KS BiH

Nastavljen rat aktuelnog i bivšeg generalnog sekretara KS BiH
Nastavljen rat aktuelnog i bivšeg generalnog sekretara KS BiH

Aktuelni generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić javno je optužio svog prethodnika Haruna Mahmutovića da je krao novac iz KS BiH. Ubrzo nakon toga stigao je oštar odgovor od bivšeg prvog operativca Saveza, koji je Barbarića nazvao, između ostalog, debilom.

Dok sudbina bh. košarke nikad nije bila neizvjesnija nakon što su zbog dugovanja čelnici Saveza najavili odlazak u stečaj, Barbarić i Mahmutović su nastavili verbalni rat koji traje više od godinu dana. Tako je Barbarić gostujući na televiziji N1 iskoristio trenutak da još jednom označi Mahmutovića kao glavnog krivca za haotičnu situaciji u KS BiH, koji duguje oko 2,4 miliona KM.

"To je bilo toliko očito, niti tragovi nisu pokušani da se sakriju. Sam je sebi isplaćivao novac. To je kao da vam u banku upadne lopov, ostavi otiske prstiju, nasmije se u kameru i izađe. Harun Mahmutović je krao novac iz Saveza. Nisam samo ja vidio dokaze, nego i Tužilaštvo BiH, koje je ušlo odmah za mnom", izjavio je Barbarić.

Nedugo nakon njegovog gostovanja uslijedio je oštar odgovor Haruna Mahmutovića koji se oglasio putem društvene mreže Facebook. Nekada alfa i omega KS BiH je napisao "da će vrijeme i istražni organi pokazati da li je lopov", a o svog nasljedniku nije štedio riječi.

"Barbariću, bolesni debilu, šup***o! Kad neko krade taj ne ostavlja tragove! Kad neko krade ne uplaćuje poreze za isplaćeni novac! Zašto me SIPA nikad nije pozvala ni na informativni razgovor iako ste sve pokušali (sakrili ste moj ugovor koji su prethodno objavili svi mediji) kako biste napravili lopova od mene? Zašto, volonteru sekretaru, ne kažeš javnosti koliko si ljudi zaposlio u Savez i koliko oni koštaju", pita se Mahmutović i nastavlja:

"Zašto ne kažeš javnosti koliko puta mjesečno dođeš u kancelariju? Valjda ti pametan pa možeš usput voditi Savez, a svi ostali generalni sekretari Evrope uposlenici s punim radnim vremenom? Kad sam došao u Savez bilo je 2,5 miliona KM duga, blokirani računi, ugašeni telefoni i radnici bez plate 11 mjeseci. Ostavio sam generalnog sponzora 300.000 KM i reprezentacije u vrhu Evrope", piše Mahmutović i za kraj dodaje:

"Koliko smeće moraš biti da bi samo pljuvanjem došao u javnost i tako prikrivaš svoju namjeru da sve uništiš?! Nećeš tako lako ugasiti Savez i ukinuti reprezentacije. Pratit ćemo i tebe šta ćeš uraditi i kako ćeš nam svima pokazati koji je pravi put. Zasad radiš odlično, gasiš Savez", zaključio je Mahmutović.

Nakon ovog Mahmutovićevog posta, koji je izazvao dosta pažnje i komentara, i Barbarić je iskoristio priliku da putem iste društvene mreže ostavi kratak komentar.

"Ne postoji ovdje nikakav rat, samo predivna sloboda da kažeš istinu bilo kad, o bilo kome, ako si joj svojim očima posvjedočio. Nazivajmo stvari pravim imenima javno, a ne po kafanama. To nije hrabrost, to je dužnost prema budućim naraštajima", poručio je Barbarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije