Košarka

Nema dogovora, FIBA zadržala sankcije

Nema dogovora, FIBA zadržala sankcije
Nema dogovora, FIBA zadržala sankcije

ECA i FIBA nisu uspjele da postignu dogovor u vezi sa klupskim takmičenjima u Evropi, pa ostaje suspenzija reprezentacija.

Dvije organizacije se mimoilaze u vezi sa nadležnostima u organizaciji kontinentalnih takmičenja. FIBA ne dozvoljava klubovima da učestvuju u Evrokupu, zbog čega je do daljeg suspendovala Srbiju, Španiju i još desetak selekcija.

Predstavnici dvije strane, uz prisustvo čelnika Fenerbahčea, Real Madrida, Makabija i Olimpijakosa, razgovarali su čak četiri sata, ali dogovor nije postignut.

ECA je predložila FIBA da klubovi bez straha od suspenzije imaju slobodu da biraju u kojem takmičenju će da igraju, integraciju FIBA u okvire Evrolige kroz novu strukturu upravljanja, te potpunu kontrolu FIBA u donošenju pravila igre, transfera, doping kontrole i sankcija.

Međutim, dvije strane nisu mogle da se dogovore o broju klubova koji će učestvovati u ECA takmičenjima (Evroliga i Evrokup). Trenutno vodeća klupska organizacija želi 40, pa je FIBA odbila da ukloni sankcije koje bi mogle da ugroze Srbiji domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju (4. do 9. jula).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije