Košarka

Nemanja Gordić za "Nezavisne": Naporan rad se isplatio

Nemanja Gordić za "Nezavisne": Naporan rad se isplatio
Foto: N.N. | Nemanja Gordić za "Nezavisne": Naporan rad se isplatio

Odabir u idealnu petorku ABA lige zaista mi godi, naročito nakon prethodne teške sezone, tokom čijeg sam se većeg dijela mučio zbog povrede. Zato sam tokom ljeta naporno radio i sve se isplatilo. Naravno da doći do ovog priznanja ne bi bilo moguće da kao tim nismo bili dobri tokom cijele sezone.

Rekao je ovo za "Nezavisne" košarkaš Budućnosti i reprezentativac BiH Nemanja Gordić, koji je zajedno sa saigračem iz redova "zmajeva" Džananom Musom izabran u idealnu postavu regularnog dijela regionalnog takmičenja. Pored bekovskog para selekcije BiH, svoje mjesto u idealnih pet Jadrana našli su i Tejlor Ročesti (Crvena zvezda), Novica Veličković (Partizan) i Uroš Luković (Mornar). Gordić je bio "motor" ekipe Podgoričana, koja je osvojila drugo mjesto i prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji plej-ofa, koju igraju sa Musinom Cedevitom. Iskusni (29 godina) Mostarac Gordić je na 22 meča sezone na Jadranu prosječno bilježio 14,7 poena, 4,6 asistencija i 2,5 skokova po meču. Sjajne partije bilježio je i u Evrokupu, gdje je odveo tim do četvrtfinala, u kojem ih je u seriji na dvije pobjede savladala Darušafaka. Uprkos domaćem terenu, ekipa Budućnosti se prethodnih godina često "saplitala" u polufinalima ABA plej-ofa, a Gordić želi da prekine taj negativni niz. Prvi meč sa "vitaminima" igra se u nedjelju, od 21 čas.

"Očekujemo da konačno uđemo u finale, što će, opet, biti vrlo teško, jer je Cedevita odlična ekipa sa iskusnim igračima. Biće vrlo zanimljiva serija, za taj prvi meč je cilj odbraniti domaći teren, pa ćemo vidjeti kako će sve dalje razvijati", kazao je plejmejker, koji je tokom karijere igrao i za Lotomatiku, Azovmaš, Partizan, Igokeu i Cedevitu.

Mladi Musa (18 godina) je ove sezone zadivio region i nametnuo se kao lider Cedevite. Prije izbora u idealnu petorku izabran je i za najboljeg mladog igrača lige. Sa 13,6 poena po meču prvi je strijelac Cedevite. Tome je pridodavao i 3,4 skoka, 1,6 asistencija i 1,2 ukradene lopte.

"Čestitam mu na svemu što je uradio, sjajna je stvar što se tako mlad igrač toliko nametnuo. Zaista igra odlično i želim mu da tako nastavi, ali da mi prođemo u finale", rekao je Gordić.

U drugom polufinalnom duelu u nedjelju, od 19 časova, prvi meč igraju branilac titule Crvena zvezda i Mornar.

Musa: Gordić najveća prijetnja

 

Košarkaš Cedevite Džanan Musa smatra da je njegovoj ekipi najveća prijetnja u polufinalnoj seriji plej-ofa sa Budućnosti njegov saigrač iz reprezentacije BiH.

 

"Mislim da je njihov pokretač igre u napadu i obrani Nemanja Gordić. U obrani može dosta pritisnuti protivničke plejmejkere, a njegova kreacija u napadu može nam zadati dosta problema", kazao je Musa za sajat ABA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije