Košarka

Nemanjina najbolja partija u godini, Luka najbolji ruki

Nemanjina najbolja partija u godini, Luka najbolji ruki
Foto: Tanjug/AP | Nemanjina najbolja partija u godini, Luka najbolji ruki

Sakramento Kingsi su slavili protiv Minesota Timbervulfsa rezultatom 141:130. Nemanja Bjelica je odigrao najbolju partiju u sezoni upravo protiv bivšeg kluba u kom nije prethodnih sezona dobijao adekvatnu šansu. Sakramento je dao 19 trojki u ovom meču što je rekord franšize.

Sakramento je solidno otvorio meč sa Minesotom, a u drugoj četvrtini je uspio da napravi i veliku razliku. Kingsi su tako imali 13 poena viška na velikom odmoru da bi u trećoj četvrtini Timbervulfi uspjeli da se vrate i u jednom momentu i povedu 66:65. Tada je međutim Nemanja Bjelica odgovorio trojkom, postigao je još neke poene u toj dionici u kojoj se uključio i Bogdan Bogdanović.

U posljednjoj četvrtini je Sakramento održavao prednost, tada se uključio i Badi Hild, a djelovalo je da je Bjelica meč zatvorio trojkom na 1:42 do kraja kada je bilo 133:125.

Nemanja Bjelica je utakmicu završio sa 25 poena, 5 skokova uz šut za tri 4/9. Bogdan Bogdanović je za razliku od Nemanje meč počeo sa klupe, ali je za 30 minuta ubacio 20 poena, uz 6 asistencija, 5 skokova i šut iz igre 9/15. Badi Hild je takođe imao 20 poena, Jogi Ferel i Marvin Begli su dodali po 17.

Kingsi su inače uništili Minesotu trojkama, postigavši 19 koševa sa perimetra iz 38 šuteva. To je rekord franšize po broju pogođenih trojki u jednom meču.

Endru Vigins je kod Minesote imao 25 poena, Derik Rouz 20, a Dario Šarić je za 31 minut ubacio 18 poena.

Juta je rano pokazala kako će stajati stvari protiv Majamija. Džezeri su meč doili 111:84, a tim iz Solt Lejka je vodio na domaćem parketu 40:15 poslije prve dioncie. Najbolji je bio Donovan Mičel sa 21 poenom dok je Rodni Mekgruder kod Majamija imao 16. Goran Dragić je sjedio na klupi.

Toronto je bio veoma ubjedljiv protiv šampiona Golden Stejt Voriorsa. Rezultat u Orakl areni je bio 113:93, a tokom cijelog meča su Reptorsi vodili. Kajl Lauri je bio najefikasniji sa 23 poena kod Toronta, a Kavaj Lenard ovaj meč nije igrao. Kod Voriorsa je Kevin Durent imao 30 poena, Klej Tompson 14, a Stef Kari samo 10 uz svega tri pogotka iz igre.

Aktuelnom šampionu je ovo deseti poraz u sezoni.

Košarkaši Dalas Meveriksa su savladali Atlanta Hokse rezultatom 114:107 i tako su došli do 15. trijumfa u sezoni. Tako je pobjedu odnio i Luka Dončić i to nad Treom Jangom u duelu dvojice rukija koji su pokazali najviše ove godine.

Utakmica Dalasa i Atlante je bila uglavnom izjednačena, da bi početkom četvrte četvrtine tim iz Teksasa napravio po prvi put deset razlike, a kasnije je taj plus bio i 15 poena. Atlanta poslije toga nije mogla da se vrati u meč i Mevsi su slavili.

Harison Barns je kod Dalasa imao 25 poena, a Luka Dončić je ubacio poen manje. Slovenac je imao i deset skokova. Tre Jang je na drugoj strani ubacio 24 poena, a Kent Bejzmor je postigao 22.

Dončiću je ovo 13. meč sa 20 i više poena, a po tome je trenutno najbolji ruki u NBA ligi.

Indijana je protiv Milvokija vodila već poslije prvog poluvremea sa 12 poena prednosti, a Pejsersi su brzo tu prednost popeli i na 20 razlike. Indijana je trojke u ovom meču šutirala 40%, odnosno 12 od 30. Tadeus Jang je meč završio sa 25 poena, a Bojan Bogdanović je imao 19. Erik Bledso je predvodio Bakse sa 26.

Boston je slavio u Vašingtonu poslije produžetka 130:125. Vizardsi su vodili početkom drugog poluvremena 11 razlike, da bi zatim dopustili Seltiksima povratak u meč serijom 10:0. Boston je do kraja meča imao prednost ali nije uspio da je osigura pa se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj je Bredli Bil pogodio na polaganju za izjednačenje 11 sekundi prije kraja za 113:113. Kajri Irving je promašio za pobjedu poslije tajm-auta. U produžetku je Kajri Irving zapečatio sudbinu "čarobnjaka" sa 11 poena, a od toga je sedam stiglo u posljednjem minutu. On je ukupno postigao 38 poena, a Džon Vol je kod Vašingtona imao 34.

Klivlend je bio bolji od Njujorka 113:106, a već od starta su Kavsi pokazali da više žele pobjedu. Imao je Njujork dobru treću četvrtinu ali je ipak Klivlend dobrom psoljednjom dionicom došao do pobjede. Džordan Klarkson je bio najefikasniji sa 28 poena, Rodni Hud je imao 23, a kod Niksa su Enes Kanter i Tim Hardavej ubacili po 20. Mario Hezonja je za 11 minuta ubacio dva poena.

Bruklin je napravio najveće iznenađenje dobivši Filadelfiju 127:124. Poslije dobrog otvaranja Siksersa, Netsi su preokrenuli da bi u trećoj četvrtini imali dvocifreni višak. Filadelfija se veoma kasno priključila i tek je u posljednjem minutu prišla na jedan posed minusa, a tada je Bruklin već obezbijedio trijumf. Spenser Dinvidi je imao 39 poena kod pobjedničke ekipe, a Džoel Embid 33 kod File. Džanan Musa nije bio u sastavu Bruklina.

Šarlot je savladao Detroit kod kuće 108:107. Detroit je poslije velikog zaostatka uspio da se vrati u trećoj četvrtini, a Šarlot je zatim u posljednjoj uspeo da smanji dvocifreni zaostatak najviše zahvaljujući činjenici da su Pistonsi ostali na samo dva poena iz igre tokom posljednjih šest minuta. Pogodak za pobjedu "stršljenova" je postigao Džeremi Lemb. Kemba Voker je postigao 31 poen za Šarlot, a Blejk Grifin 26 za Detroit.

Nju Orleans je savladao Oklahoma Siti 118:114, a ključnu razliku Pelikansi su napravili u trećoj i četvrtoj četvrtini. Entoni Dejvis je imao čak 44 poena, dok je Rasel Vestbruk ubacio 20 kod Tandera, a Pol Džordž je imao 25.

Portland je poražen na gostovanju Memfisu 92:83 i pored 40 poena Si Džeja Mekoluma. Majk Konli je bio najbolji kod Grizlisa sa 23 poena.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije