Košarka

"Nezavisne" saznaju: Nurkić se u Beogradu sastao sa Vujoševićem

"Nezavisne" saznaju: Nurkić se u Beogradu sastao sa Vujoševićem
Foto: N.N. | "Nezavisne saznaju": Nurkić se u Beogradu sastao sa Vujoševićem

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić susreo se sa selektorkom Duškom Vujoševićem u Beogradu gdje je razgovarao o svojoj budućnosti u reprezentaciji BiH, saznaju "Nezavisne".

Kao što je poznato, selektor bh. košarkaša uvrstio je centra Portlanda na spisak za treći ciklus prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine i utakmice protiv Francuske (29. juni) i Belgije (2. juli).

Nurkić je, kako saznajemo, na večeri obavijestio Vujoševića da nije u mogućnosti da pomogne "zmajevima" u naredna dva duela, prije svega zbog činjenice da će sjajni centar od 1. jula postati ograničeno slobodan igrač, te će tek tada moći da pregovara sa drugim NBA timovima.

Ovaj odgovor je u potpunosti bio očekivan i naišao je na razumijevanje kod selektora. Prema našim izvorima, Nurkić je istakao da će se nakon potpisa novog višemilionskog ugovora staviti na raspolaganju stručnom štabu bh. reprezentacije.

To bi značilo da bi se Nurkić u bh. tim trebao vratiti početkom septembra ukoliko bh. košarkaši izbore plasman u drugi finalni krug kvalifikacija za SP.

BiH se nalazi na dobrom putu plasmana u naredni krug takmičenja. Trenutno dijele drugu poziciju u grupi E sa Rusijom, iza vodeće Francuske i posljednjeplasirane Belgije. Plasman dalje osiguraće tri prvoplasirane selekcije. 

Takođe, mladi bh. košarkaš Ajdin Penala koji se našao na spisku za narednu akciju zahvalio se na pozivu. Zbog ranije preuzetih obaveza (ide na NBA draft, školske obaveze) neće biti u rosteru bh. reprezentacije narednog mjeseca, ali je potvrdio da će se na naredne akcije redovno odazivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije