Košarka

"Nezavisne" ugostile Aljošu Jankovića (FOTO)

"Nezavisne" ugostile Aljošu Jankovića (FOTO)
"Nezavisne" ugostile Aljošu Jankovića (FOTO)

BANJALUKA - Ne mogu riječima opisati kako je bilo na dočeku u Sarajevu kada smo se vratili iz Litvanije, rekao je Aljoša Janković, zlatni košarkaš i kadetski reprezentativac BiH koji se nedavno na Evropskom prvenstvu okitio titulom šampiona Starog kontinenta.

Janković je danas bio gost "Nezavisnih novina", a tom prilikom mu je uručen i prigodan poklon. Mladi košarkaš, koji je sigurno budućnost BiH u ovom sportu, uzvratio je tako što je "Nezavisnim" poklonio svoj dres koji je nosio na EP.

Janković je jedan od primjera kako se može mnogo uspjeti za kratko vrijeme napornim radom i željom. Iako ima 16 godina, ljubav prema košarci javila se prije samo dvije i po godine, a već sada može da se pohvali za dvije zlatne medalje. Prije evropskog zlata, sa saigračima je osvojio prvo mjesto na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF).

"Trenirao sam stoni tenis i onda sam na nagovor druga prije dvije i po godine počeo da treniram košarku", kazao je Janković.

On je trenutno član KK Partizan TS iz Banjaluke, a ističe da je nakon prvenstva dobio nekoliko poziva iz Španije, ali i iz Crvene zvezde. Iako ima mnogo ponuda, odlučio je da i dalje ostane u Banjaluci.

Brana Janković, majka zlatnog košarkaša, otkrila je da je Aljoša nakon Evropskog prvestva dobio mnogo poziva, a među njima je bio i onaj od Igora Kokoškova, uspješnog stručnjaka, koji je mnogo cijenjen u SAD. Janković je tokom posjete "Nezavisnim" obišao i redakciju "Glasa Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije