Košarka

Niko jači od Igokee

Niko jači od Igokee
Niko jači od Igokee

Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca superiorno su osvojili Kup BiH na finalnom turniru u Sarajevu.

"Igosi" su definitivno timovima iz Lige 12 pokazali ko je gazda na domaćim parketima.

Iako je očekivan uzbudljiv turnir, tek jedna utakmica je bila neizvjesna, i to polufinalna između domaćina turnira Sparsa i Širokog. Na kraju su favorizovane Sarajlije poražene tijesnim rezultatom 63:66.

Drugo polufinale Igokea je protiv Zrinjskog bez većih problema riješila u svoju korist s ubjedljivih 96:51. Aleksandrovčani su i finale lišili ikakve neizvjesnosti, savladavši Širokobriježane sa sigurnih 73:58.

U oba susreta briljirao je Brejdi Heslip, koji je bio nezaustavljiv za protivničke odbrane. Najefikasniji igrač Igokee u polufinalu postigao je 32, a u finalu 26 poena. Uz njega u finalu su se izdvojili Marko Čakarević sa 14 i kapiten Branko Jorović sa devet koševa. Na drugoj strani Andrija Ćorić i Josip Bilinovac ubacili su po 13, a Ivan Novačić 10 poena.

"Oprez nikada nije na odmet, a imali smo ga uoči starta turnira, jer smo bili u drugačijem položaju u odnosu na rivale. Ostale tri ekipe igrale su između sebe i poznaju se, dok su za nas svi bili nepoznanica. Prvo Zrinjski u polufinalu, a potom i Široki u finalu. No, našu dobru igru iz poslednjih nekoliko kola ABA lige preneli smo na parket u Sarajevu. Igrali smo maksimalno sve vreme ne razmišljajući o rivalu. Svaka utakmica je važna, a posebno kada se igra za pehar. Tako smo se postavili i mislim da smo odigrali našu najbolju košarku ove sezone. Zbog toga ubedljive razlike koje smo ostvarili u oba susreta nisu realan odnos snaga između nas i najboljih timova Lige 12. Nama u svakom slučaju trofej mnogo znači. Čekaju nas još četiri utakmice ABA lige u kojima želimo podići formu i unaprediti našu igru pred Ligu 6, koja je najvažnija ove sezone. Uz osvojen Kup želimo odbraniti šampionsku titulu i nastaviti našu dominaciju", kaže Branko Jorović, kapiten Igokee.

Rezultati finalnog turnira: polufinale: Igokea - Zrinjski 96:51, Spars - Široki 63:66; finale: Igokea - Široki 73:58.

Treći trofej

Košarkaši Igokee trijumfom u Sarajevu stigli su do svog trećeg pehara u Kupu Bosne i Hercegovine.

Prethodna dva osvajali su 2007. i 2013. godine.

Uz to, Aleksandrovčani u svojim vitrinama imaju i tri pehara namijenjena šampionu BiH iz 2001, 2013. i 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije