Košarka

Nikolina Zubac za "Nezavisne": Srbija mi je najveća želja

Nikolina Zubac za "Nezavisne": Srbija mi je najveća želja
Foto: N.N. | Nikolina Zubac za "Nezavisne": Srbija mi je najveća želja

Dolazak Drage Karalića na mjesto trenera može samo pozitivno da se odrazi na ekipu i unaprijedi našu igru u svakom smislu, rekla je Nikolina Zubac, košarkašica banjalučkog Mladog Krajišnika.

Košarkašica rođena 29. aprila 1998. godine već nekoliko sezona igra sjajno, a i ovu godinu je počela odlično pa u prvenstvu BiH u dresu "malenih" ima prosjek od 15 poena po utakmici. Samo u prvom meču ove sezone nije bila dvocifrena i još jednom je pokazala da se radi o velikom košarkaškom talentu. Velikim dijelom zahvaljujući njoj, Banjalučanke se nalaze u gornjem dijelu tabele.

"Vjerujem u ovu ekipu i nadam se da ćemo se naći među prva tri tima. U prvom kolu nisam bila dvocifrena, jer nisam imala zaslužujuću minutažu. Nadam se da do kraja sezone mogu da pružim i više nego što sam do sada", rekla jer Zupčeva.

"Malene" su godinama dominirale, ne samo u RS, nego i u BiH, a sada već dvije sezone nisu osvojile pehar u Kupu RS. Nikolina vjeruje da ovaj tim može da prekine seriju gradskog rivala Orlova.

"Ove godine smo u punom sastavu tako da možemo pružiti otpor rivalu. Relativno smo mlada ekipa pa ne očekujemo baš trofej u BiH, ali daćemo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat", izjavila je košarkašica "malenih".

Banjalučanke su nedavno promijenile trenera pošto je sporazumno raskinuta saradnja sa Darkom Kosićem, a na njegovo mjesto došao je trofejni stručnjak.

"Dolazak Drage Karalića može samo pozitivno da se odrazi na ekipu i unaprijedi našu igru u svakom smislu", kazala je mlada igračica, koja je dosadašnju reprezentativnu karijeru gradila u mladim selekcijama BiH:

"Već jednom sam bila u sastavu za seniorsku ekipu BiH, a naravno, najveća želja mi je nastupanje za reprezentaciju Srbije."

Devetnaestogodišnjakinja iz Herceg Novog već 12 godina trenira košarku, a želja joj je da u budućnosti zaigra u nekoj jačoj ligi od Premijer lige.

"Želim da igram košarku što duže i cilj mi je da zaigram u nekom boljem klubu. Volim košarku, ali bez obzira na sve, bila bih u sportu. Da nisam košarkašica, vjerovatno bih bila odbojkašica ili rukometašica", zaključila je Nikolina Zubac.

Poeni po kolima

1. kolo     6

2. kolo     22

3. kolo     slobodni 

4. kolo     18

5. kolo     16

6. kolo     14

7. kolo     12

188 centimetara visoka je Nikolina Zubac, koja igra na poziciji centra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije