Košarka

Noć iznenađenja u NBA

Noć iznenađenja u NBA
Noć iznenađenja u NBA

Košarkaši Majami Hita napravili su najveće iznenađenje večeri u NBA ligi pobijedivši na svom terenu Golden Stejt Voriorse sa 105:102.

Na Floridi je viđen veoma zanimljiv meč, u kojem su Voriorsi tokom većeg dijela susreta bili nemoćni protiv Hita. Gosti su vodili u drugom i trećem periodu, kao i kratko u posljednjem, da bi se potom Majami odvojio na dvocifrenu prednost. Ipak, protiv vicešampiona to nije garantovalo pobjedu, pošto su se Voriorsi probudili u finišu, ali prekasno da bi došlo do preokreta.

Dion Vejters je bio junak Hita sa 33 poena i pet skokova, a veliku pomoć imao je u Goranu Dragiću, koji je dodao 19 poena i pet asistencija.

U redovima Voriorsa, Kevin Durent je utakmicu završio sa 27 poena i šest skokova, Klej Tompson je upisao 22 poena i pet skokova, a Stef Kari 21 poen, deset skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu sedmi poraz ove sezone.

Uprkos porazu, Voriorsi su i dalje prvi na 'Zapadu' sa skorom 38/7, dok Hit ima 15 pobjeda i 30 poraza.

U istom terminu, San Antonio Sparsi su ubjedljivo slavili u Bruklinu protiv Netsa sa 112:86, dok su Los Anđeles Klipersi bili bolji od Hoksa u Atlanti sa 115:105. Iako su Netsi vodili tokom gotovo cijele prve četvrtine i dobro se držali tokom druge, Sparsi su bili furiozni u drugom poluvremenu. Konstantno su povećavali prednost do 36 poena razlike, kojom su i završili susret.

Sedmorica igrača Teksašana imala su dvocifren učinak u pobjedi nad Netsima, a najbolji među njima bio je Pati Mils sa 20 poena. Lamarkus Oldridž je dodao 16 poena, devet skokova i pet asistencija, Dejvid Li 15 poena i sedam skokova, a Kajl Anderson 14 poena.

Šon Kilpatrik je kod Netsa upisao 17 poena i deset skokova, dok je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović za 22 minuta na terenu upisao pet poena, tri skoka i dvije asistencije.

Sparsi su tako upisali 35. pobjedu ove sezone, uz koje imaju devet poraza, dok Netsi imaju obrnut skor.

U Atlanti, Kliperse je do pobjede predvodio Ostin Rivers sa 27 poena i šest asistencija, Džamal Kraford je dodao 19 poena, a Džej Džej Redik 17.

Kod Hoksa, Kent Bejzmor je postigao 25 poena, četiri više od Denisa Šrudera, koji je imao i sedam asistencija i šest skokova.

Skor Klipersa je 30/16, dok su Hoksi na 26/19.

Samo pola sata pošto je Majami Hit pobijedio Golden Stejt Voriorse, desilo se još jedno iznenađenje u NBA ligi, pošto su Nju Orleans Pelikansi slavili protiv Klivlend Kavalirsa sa 124:122. Pelikansi su vodili tokom cijele utakmice i u jedno trenutku su imali 26 poena prednosti, da bi Kavalirsi uspjeli da se vrate, ali ne potpuno.

Domaći tim je predvodio dvojac Terens Džons – Držu Holidej, koji su zajedno dali 69 poena. Džons je imao 36 poen i 11 skokova, a Holidej tri poena manje, uz deset asistencija i šest skokova.

U redovima aktuelnog šampiona, maestralan je bio Kajri Irving, koji je utakmicu završio sa 49 poena. Lebron Džejms je imao 26 poena, 12 asistencija i deset skokova, a Kevin Lav 22 poena, 16 skokova i šest asistencija, ali to Kavalirsima nije bilo dovoljno za novi trijumf.

Kavalirsi su i dalje vodeći na 'Istoku' sa 30 pobjeda i 13 poraza, dok Pelikansi imaju skor 18/27.

U istom terminu, Milvoki Baksi su na svom terenu bili bolji od Hjuston Rokitsa sa 127:114, dok su Njujork Niksi slavili u Indijanapolisu protiv Pejsersa sa 109:103.

Sjajan u trijumfu Baksa bio je Janis Adetokumbo, koji je sa 31 poenom i sedam skokova učestvovao u 20. pobjedi svog tima. Zapažen je bio i Džabari Parker sa 28 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Metju Delavedova imao 16 poena i sedam asistencija.

Na drugoj strani, Džejms Harden je imao 26 poena, 12 asistencija i devet skokova, dok je Patrik Beverli upisao 18 poena.

Skor Rokitsa je sada 34/13, dok su Baksi na 20/23.

Mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu, nego u prvom, Niksi su uspjeli da pobijede Pejserse, ali se u centru pažnje našao promašaj Žoakima Noe sa slobodnih bacanja.

Noa je utakmicu završio sa samo dva poena i šest skokova, a najzaslužniji za pobjedu Niksa bili su Karmelo Entoni i Derik Rouz. Entoni je imao 26 poena i pet skokova, a Rouz 20 poena i šest asistencija.

U poraženom timu, Pol Džordž je postigao 31 poena i imao sedam skokova, dok je Majls Tarner dodao 22 poena i deset skokova.

Niksi sada imaju 19 pobjeda i 26 poraza, a Pejsersi skor 22/21.

(Sportklub.rs, Foto: Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije