Košarka

Nole ispunio san Guduriću

Nole ispunio san Guduriću
Nole ispunio san Guduriću

Košarkaši Crvene zvezde trijumfom nad Cedevitom napravili su korak ka plej-ofu Evrolige, a četvrti trijumf u top 16 fazi proslavili su sa Novakom Đokovićem, prvim teniserom svijeta.

Nole je svoj omiljeni tim bodrio u četvrtak naveče u beogradskom "Pioniru" do pobjede od 94:74, a Zvezdu su predvodili Kvinski Miler (22 poena), Vasilije Micić (14 poena, devet asistencija) i Marko Gudurić (13 poena).

"Novak je najveći srpski sportista, velika je čast rukovati se s njim i progovoriti nekoliko reči. O tome sam sanjao. Svaki srpski sportista treba da ga gleda kao uzor zbog onoga što je napravio za Srbiju i kako se borio. Skidam mu kapu", rekao je Gudurić, a prenio B92.

Đoković je dobio velike ovacije kad je ušao u dvoranu, navijači su mu prilazili da se fotografišu s njim, a on je otišao na suprotnu stranu hale kako bi se pozdravio sa bivšim fudbalerima Zvezde Dejanom Stankovićem i Markom Pantelićem, a na kraju utakmice je čestitao košarkašima na pobjedi. Oduševljenje nije krio ni Miler, koji je rekao:

"Najbolji teniser na svijetu, vidio sam ga. Srećan sam što je ovdje i što je bio uz nas. Neka nastavi da radi ono što radi za sebe i Srbiju, jer - radi to izvrsno".

Kada je riječ o utakmici, pobjeda Zvezde nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

"Veoma sam zadovoljan zbog dva boda, ali i zbog onoga što nas čeka, ne samo u evroligaškom, već i u ABA takmičenju, gotovo izvjesno. Start meča bio je odličan, manjak koncentracije imali smo u drugoj četvrtini, a u trećoj nam je bilo potrebno malo vremena da proradimo", rekao je Dejan Radonjić, trener Zvezde, i dodao da je mnogo rizikovao odlukom da se Stefan Jović ne vraća na teren poslije trećeg minuta kako ne bi pogoršao povredu trbušnog mišića.

Gudurić je o plej-ofu istakao da tim nije nikad bio bliže, ali da još nije ništa završeno, dok je Miler naglasio da treba ići korak po korak. Zvezda bi sa četiri pobjede sigurno bila među osam najboljih, a možda i sa tri.

"Sjajno smo igrali, griješili smo mnogo, ali smo dobro odigrali na kraju. Samo sam igrao jako, to je sve. Ne razmišljamo o top 8, idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu. Želimo da budemo konstantni i bolji kao tim", izjavio je Miler.

U Cedeviti, koja je nastupila bez povrijeđenih Luke Babića, Marka Arapovića i Luke Žorića, čestitali su Zvezdi na pobjedi i istakli odličnu atmosferu u dvorani.

"Imali smo loš početak, a još lošiji kraj. Nismo bili na nivou na kojem treba da budemo da bi se dobila utakmica u Beogradu. Bez obzira na izostanke koje smo imali, bilo je premalo igrača koji su bili na nivou za euroligašku utakmicu. Treba biti puno čvršći, puno koncentriraniji i ne dozvoliti te neke greške koje su se događale, kao što su bili ofenzivni skokovi Zvezde", rekao je Veljko Mršić, trener zagrebačkog tima, koji je ove sezone dva puta savladao Zvezdu u ABA ligi.

Miro Bilan, kapiten Cedevite, izjavio je da je start bio presudan, ali i da se izostanak povrijeđenih igrača osjetio.

"Moram prvo reći da je zaslužena pobjeda Zvezde. Dvije stvari su usmjerile utakmicu... Naš slab početak, kad smo praktički odmah dozvolili da rival ode na 16 poena razlike, a upozoravali smo da je teško tako igrati protiv njih u ovakvoj atmosferi. Uspjeli smo se vratiti do šest razlike, no imali smo nekoliko loših odluka. Ja sam promašio zicer, napravili smo namjernu, primili tricu i faul-koš i praktički se tu rasplela utakmica. Drugu i treću četvrtinu smo igrali dosta solidno", rekao je Bilan, strijelac 17 poena.

Najefikasniji u njegovom timu bio je Džejkob Pulen sa 20 poena, Džejms Vajt je ubacio dva poena manje, bh. košarkaš Nemanja Gordić je utakmicu završio sa jednim poenom, dok se Džanan Musa nije upisao u listu strijelaca.

Zvezda ima skor 4-3 u E grupi, Cedevita 2-5, a tim Fenerbahčea je zabilježio sedmu pobjedu pošto je na svom terenu savladao Unikahu sa 80:59. U Grupi F su odigrane dvije utakmice u četvrtak: Himki je na svom terenu izgubio od Real Madrida sa 82:93, a Laboral Kuća je savladala Bamberg sa 90:64.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije