Košarka

Nurkić vs. Jokić, bitka za plej-of

Nurkić vs. Jokić, bitka za plej-of
Nurkić vs. Jokić, bitka za plej-of

Donedavni saigrači iz ekipe Denvera, Jusuf Nurkić i Nikola Jokić, prvi put će se sastati jedan protiv drugog u nekom meču košarkaške NBA lige, a to će biti duel Portlanda i Nagetsa, koji vode veliku bitku za plej-of.

Meč se igra u noći između utorka i srijede (4.00) u Portlandu, a osim prednosti domaćeg terena, Portland ima bolji međusobni omjer (2:1) ove sezone, trenutno se nalazi na 8. mjestu Zapada pa bi eventualnom pobjedom praktično bili dvije pobjede ispred rivala iz Kolorada.

Oba tima imaju skor od 35 pobjeda i 38 poraza devet mečeva prije kraja regularnog dijela sezone, a ispred njih se nalazi vjerovatno nedostižni Memfis, koji ima pet pobjeda više. Prednost Blejzersa je i to što od posljednjih devet mečeva sedam igraju kod kuće, dok će Nagetsi samo dva puta biti domaćin.

Ključ Denverovih pobjeda u ovoj sezoni je igra u napadu, u utakmicama u kojima su postigli manje od 100 poena nisu pobijedili nikoga (skor 0:13). Bh. reprezentativac Nurkić je sezonu počeo kao startni centar Denvera nakon čega ga je iz petorke sjajnim igrama istisnuo Jokić, pa je trejdovan u Blejzerse u kojima igra kao preporođen.

On u ovom mjesecu bilježi 14,3 poena, 10,7 skokova, 3,4 skoka i 2,1 blokadu za 29,1 minut u igri, a Denver bi mogao da zažali što je popularnog Juku mijenjao u ekipu koja im je direktni konkurent za doigravanje. Portland je u nedelju na ponedjeljak u gostima savladao LA Lejkerse 97:81, a Nurkić je za 25 minuta na parketu zabilježio devet poena, 13 skokova i četiri asistencije.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Demijen Lilard sa 22 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je kod "jezerdžija" solidnu partiju pružio hrvatski centar Ivica Zubac sa deset poena i sedam uhvaćenih lopti. Denver je kod kuće poražen od Nju Orleansa 90:115, a najbolji kod Pelikansa je bio Entoni Dejvis sa 31 poenom i 15 skokova. Jokić je bio zaustavljen na osam poena (šut 4/14), 13 skokova i dvije asistencije. Dejvis smatra da je ključ za ovu pobjedi bilo zaustavljanje Jokića u razigravanju saigrača.

"Oni vole da igraju preko Jokića. Kada on ima deset i više asistencija, oni su veoma efektni. Uradili smo prilično dobar posao", rekao je Dejvis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije