Košarka

Oklahoma i Majami na korak od polufinala

Oklahoma i Majami na korak od polufinala
Oklahoma i Majami na korak od polufinala

BEOGRAD - Košarkaši Oklahome savladali su na svom terenu šampione Dalas sa 95:79 i poveli sa 3:0 u četvrtfinalnoj seriji, a do trećeg trijumfa stigao je i Majami koji je na svom terenu bio bolji od Njujorka sa 87:70.

Oklahoma je poslije dvije neizvjesne utakmice i pobjede u Teksasu, na prvom meču pred svojom publikom nadigrala prošlosezonske šampione i u

subotu će imati priliku da i četvrtom pobjedom riješi seriju i plasira se u polufinale.

Kevin Durant predvodio je pobjednički tim sa 31 poenom, Rasel Vestbruk dodao je 20 a španski centar Serž Ibaka imao je 11 skokova i deset poena koliko su ubacili i rezervisti Džejms Harden i Derek Fišer.

Za Dalas Dirk Novicki postigao je 17 poena uz devet skokova a Džejson Kid imao je 12 koševa.

Oklahoma će u subotu imati priliku da dođe do četvrte pobjede u seriji i izbaci šampione iz borbe za trofej.

Majami je, takođe, poveo sa 3:0 u seriji protiv Njujorka. Hitsi će na Flordi u nedjelju imati priliku da riješe pitanje pobjednika serije i plasiraju se u polufinale konferencije.

Hitse je do trijumfa vodio Lebron Džejms sa 32 poena, čak 17 u posljednjoj četvrtini, a 20 koševa ubacio je Dvejn Vejd. Mario Čalmers ubacio je 19 poena dok je Kris Boš zabilježio devet skokova i deset koševa.

Njujork je porazom u Majamiju postavio negativni rekord NBA lige sa 14 uzastopnih poraza u plej-ofu. Niksi su zadnji put pobijedili u doigravanju 2001. godine.

Bez Džeremija Lina i Amari Stodemajera Niksi nisu imali dovoljno raspoloženih igrača da se suprotstave Majamiju.

Karmelo Entoni dao je 22 poena uz osam skokova i dvije asistencije. Džej Ar Smit ubacio je 12 a Tajson Čendler deset poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije