Košarka

'Orlovi' lete ka medalji, samljeli Italiju za polufinale

'Orlovi' lete ka medalji, samljeli Italiju za polufinale
Foto: Tanjug | 'Orlovi' lete ka medalji, samljeli Italiju za polufinale

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobjedom nad reprezentacijom Italije rezultatom 83:67.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su loše krenuli u prvih nekoliko minuta, zaostajali su pet poena za Italijanima, ali onda su se sabrali i počeli da igraju svoju igru.

Do kraja četvrtine rezultat je uglavnom bio u poen ili dva, a Orlovi su u drugu dionicu ušli sa pola koša prednosti.

Međutim Saletovi košarkaši su u drugoj četvrtini zaigrali mnogo bolje, a i Italijani su pružali slabiji otpor nego u prvoj, pa je prednost brzo narasla. Sredinom četvrtine Srbi su prvi put došli do dvocifrene prednosti (+11). Uspjeli su da je sačuvaju do kraja povremena, pa je rezultat na poluvremenu glasio 44:33.

Otprilike do sredine treće četvrtine igralo se koš za koš, ali je onda prednost Srbije ponovo počela da raste i ubrzo dostigla 15 poena prednosti.

Ipak, izabranici Etorea Mesine se ne predaju tako lako, pa je uslijedila serija Italije od sedam vezanih poena, koju sa linije slobodnih bacanja prekida Mačvan. Do kraja dionice igralo se koš za koš pa su Orlovi u posljednji period igre ušli sa 11 poena viška (59:48).

Četvrtu četvrtinu Srbi otvaraju košem, ali Italijani ne odustaju, pa se nastavlja klackalica. Sredinom dionice nekoliko promašaja dovelo je do toga da Mesinini izabranici malo smanje zaostatak, ali onda Bogdanović pogađa za tri poena i ponovo vraća Srbiji dvocifrenu prednost.

Minut prije kraja prednost Srbije je iznosila 18 poena, pa je bilo jasno da je ovdje sve gotovo, ali su Italijani uspjeli malo da ublaže poraz.

Bogdanovića nije išao šut za tri poena (pogodio je samo jedan od devet), ali je opet bio najzaslužniji sa 22 poena. Pratili su ga Mačvan i Lučić sa 13, odnosno 11 poena. Dvocifreni su još bili Milosavljević i Marjanović sa po deset.

Kod Italijana najuspješniji je bio Bolineli sa 18, a prvi pratilac mu je bio Datome sa 15.

U polufinalu Orlovi će snage ponovo odmjeriti sa Rusijom koja je u četvrtfinalu slavila protiv Grčke rezultatom 74:69.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije