Košarka

Orlovi traže hitan sastank sa Spasojevićem

Orlovi traže hitan sastank sa Spasojevićem
Orlovi traže hitan sastank sa Spasojevićem

Predstavnici Ženskog košarkaškog kluba Orlovi traže hitan sastanak sa Borisom Spasojevićem, predsjednikom Košarkaškog saveza RS nakon što su obaviješteni da će protiv svih članova KSRS koji ne budu poštovali odluke Izvršnog odbora KSRS pokrenuti proceduru prema Statutu i Disciplinskom pravilniku.

KSRS je 22. oktobra odlučio da zbog promjene sistema takmičenja u Prvenstvu BiH Mladi Krajišnik, Sloboda, Orlovi i Rudar Sport igraju Prvu ligu RS, a ne Prvenstvo BiH, međutim, Orlovi, Rudar i Sloboda igraju bh. ligu.

"Ne znam zašto je KSRS donio odluku da ne igramo Prvenstvo BiH. Iz KS BiH smo obaviješteni da će se igrati liga i platili smo kotizaciju, a odigrali smo i prvi meč. Sada smo dobili saopštenje KSRS da ćemo snositi sankcije ako budemo igrali. Ranije sam razgovarao sa Spasojevićem i rekao mi je da igramo bh. ligu. Tražim sastanak sa čelnicima KSRS i predstavnicima klubova kako bismo riješili problem. Smatramo da ne može neko da odluči da igramo niži rang takmičenja. Ubijeđen sam da nije u pitanju politika, već lični interesi", rekao je Vojislav Marić, predsjednik ŽKK Orlovi.

Prva liga RS počinje u subotu kada će igrati Igokea i Trebinje 03 (15.30 časova). U nedjelju će igrati Mladost Basket Una - Kozara (16.30), a slobodan je Mladi Krajišnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije