Košarka

Osvajanjem Kupa Radivoja Koraća Zvezda ispunila cilj, ali ne žele tu da stanu

Osvajanjem Kupa Radivoja Koraća Zvezda ispunila cilj, ali ne žele tu da stanu
Osvajanjem Kupa Radivoja Koraća Zvezda ispunila cilj, ali ne žele tu da stanu

BEOGRAD - Nebojša Čović, prvi čovjek Košarkaškog kluba Crvena zvezda, rekao je da je osvajanjem Kupa Radivoja Koraća ispunjen prvi cilj i dodao da je trofej najbolji mogući podstrek za nastavak sezone.

"Od danas se već okrećemo nastavku sezone i izazovima koji nam predstoje. Plasirali smo se u top 16 fazu Evrolige, obezbedili smo prvo mesto pred plej-of ABA lige, osvojili smo Kup Radivoja Koraća, ali time ne želimo da se zadovoljimo i tu ne želimo da stanemo. Svi ovi vrhunski rezultati su veliki podstrek da radimo još više i još napornije u nameri da Zvezda osvoji još trofeja ove sezone. Neće biti nimalo lako i zato će nam biti potrebna podrška navijača", izjavio je Čović za zvanični sajt kluba.

On je iskoristio priliku i da se javno zahvali navijačima, koji su, kako je naveo, u Nišu pokazali svoju privrženost i ljubav prema klubu, kao i igračima, članovima stručnog štaba.

"Zvezda je opravdala ulogu favorita koja joj je bila nametnuta i izdigla se iznad ogromnog psihološkog pritiska koji je kreiran najavama da će sve osim Zvezdinog trijumfa biti ravno katastrofi za klub i prvorazrednoj senzaciji. Stvorila se atmosfera kao da ćemo bez borbe osvojiti pehar, ali dobro se videlo da nije bilo tako. Protivnici u polufinalu i finalu su bili silno motivisani, ali smo pokazali da smo u ovom trenutku najbolji tim u Srbiji i zasluženo smo osvojili 'Žućkovu levicu'. Za nas je ovaj trofej jako važan, jer je i to svojevrstan pokazatelj da se i dalje nalazimo na pravom putu", istakao je Čović.

Prvi čovjek "crveno-bijelih" posebno je naglasio da je finalni turnir Kupa Radivoja Koraća bio najbolji pokazatelj da su kritike poslije poraza od evropskih velikana poput Reala, Makabija, Barselone i Panatinaikosa bile neosnovane i nerealne.

Čović se osvrnuo i na finalni duel sa Megom.

"Bilo je evidentno da su igrači Mega Leksa izrazito motivisani i borbeni, uostalom kao što je to uvek slučaj kada su mečevi sa Zvezdom u pitanju. Voleo bih da ih vidim u istom takvom izdanju i protiv nekih drugih klubova. Žalili su se da u Nišu nisu imali sreće, a upravo su zahvaljujući sreći pobedili FMP u četvrtfinalu. I kada je već reč o Zvezdinom razvojnom timu, moram da pohvalim igru koju je FMP prikazao u tom meču sa Megom, a posebno trenera Milana Gurovića, koji je odlično vodio tim".

Prema Čovićevicm riječima, trijumf u Nišu je dokaz da se klub krupnim koracima vraća na staze stare slave, a dokaz za to su upravo trofeji.

"Ono što je najvažnije za Crvenu zvezdu je da smo nastavili kontinuitet osvajanja trofeja. Upravo je to ono što je Zvezdi preko potrebno, od 2011. godine i dolaska nove uprave u klub koji tada praktično nije postojao, Zvezda iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, za korak ide napred i to je činjenica koju niko ne može da ospori. Za sve to bilo je potrebno određeno vreme i zato je sve što smo tražili ovih godina bilo samo strpljenje", zaključio je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije