Košarka

"Osveta" Igokee

"Osveta" Igokee
"Osveta" Igokee

Što se nas tiče, došli smo u poziciju u kojoj smo željeli biti, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini, rekao je Željko Lukajić, trener košarkaša Igokee, koji su u derbiju 7. kola Lige 6 BiH savladali dotad neporaženi Široki Brijeg.

Aleksandrovčani su se tako u srijedu veče revanširali za poraz od Hercegovaca u njihovom prvom duelu, a ovaj trijumf mogao bi biti presudan u borbi za titulu. Igokea je slavili s više od šest razlike (78:68), koliko su izgubili u Širokom (57:63). Ako ova dva tima budu do kraja bodovno poravnati, Igokea će ostati prva na tabeli, a to znači i prednost domaćeg terena u plej-ofu

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je kapiten Branko Jorović sa 15 poena, Marko Čakarević je ubacio 15, a Duško Bunić 11. Kod Širokobriježana Ivan Novačić je da 16, a Toni Katić 15 koševa.

"Široki je pokazao da nije došao s bijelom zastavom. Ušli su u svoj ritam i držali ga većim tokom utakmice. Imali su duge napade, pokušavali probiti našu prvu liniju i vraćali loptu na šut. To su dosta dobro radili, ali moram reći da smo i mi bili sterilni u napadu. Imali smo neki strah od šuta, nismo koristili otvorene pozicije, tražeći još bolje. Ipak, uspjeli smo doći do pobjede, kojom smo pritisak prebacili na Široki. Što se nas tiče, došli smo u poziciju u kojoj smo željeli biti, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini", rekao je Željko Lukajić, trener branioca naslova šampiona BiH.

Ivan Velić, trener Širokobriježana, nakon susreta je žalio za prilikom koju su imali u Aleksandrovcu, ali je nisu znali iskoristiti.

"Čestitke Igokei na potpuno zasluženoj pobjedi. Tokom susreta sam imao dojam da nam se domaćin nudi da ga savladamo. Imali smo kontrolu ritma i rezultata duže od 30 minuta, a onda smo potpuno pali i dozvolili domaćinu veliku seriju. To nas je potpuno slomilo. Pred kraj smo ponovo došli u priliku da smanjimo ispod šest razlike. Nažalost, taj šut smo promašili i onda je definitivno bilo gotovo. Ima još dosta utakmica do kraj, a nadam se da ćemo s Igokeom ponovo igrati u finalnoj seriji", kazao je Velić.

Rezultati 7. kola: Zrinjski - Sloboda 83:78, Igokea - Široki 78:68, Swisslion Leotar - Spars 68:74.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije