Košarka

Partizan juri drugu fazu

Partizan juri drugu fazu
Partizan juri drugu fazu

Košarkaši Partizana od 18 časova gostuju Banvitu u okviru sedmog kola Evrokupa i to će za "crno-bele" biti jedna od ključnih utakmica za drugu fazu.

Šampion Srbije ima samo jednu pobjedu, isto kao i Hapoel, ali njihovi rivali za plasman u narednu fazu Kranij Oktjabr i Asesoft imaju skor 3/3.

Banvit, s druge strane, dijeli čelo tabele sa po pet pobjeda i jednim porazom sa Lijetuvos Ritasom.

Rukovodstvo Banvita dočekalo je cvijećem tim i stručni štab "crno-belih" na aerodromu u Istanbulu, i to samo pet dana poslije ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči duela Galatasaraja i "crveno-belih" u tom gradu, piše B92.

Međutim, trener tima iz Bandirme Zoran Lukić rekao je da niko u timu Partizana ne bi trebalo da očekuje neprijatnosti prilikom gostovanja njegovoj ekipi.

Pred put u Istanbul, trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegov tim želi da u Turskoj širi prijateljstvo između dvije zemlje.

Centar Partizana Nikola Milutinov istakao je da njega i saigrače očekuje teško gostovanje.

"Ekipa Banvita je ozbiljan protivnik, slijedi nam dosta teško gostovanje. Videi ste i na meču u Beogradu, igraju svih 40 minuta, pogotovu u odbrani. To je skup odličnih pojedinaca. Mi moramo da odigramo u jakom intenzitetu, sa velikom energijom", istakao je Milutinov.

U prvom susretu ove sezone u Beogradu turski tim je bio uspješniji i odnio je pobjedu rezultatom 77:61. O stanju u ekipi Banvita u ovom trenutku, govorio je Goran Tadić, pomoćni trener Partizana.

"Oni su napravili kontinuitet igara glavnih igrača, pogotovu plejmejkera Rolanda. U seriji protiv nas je bio rovit, izašao je iz povrede. Sada se vratio i igra u punoj formi i tu su se donekle promenile uloge u njihovoj ekipi. Oni su drugi na tabeli, sa dva poraza u ligi. Sada su vezali pet pobeda u turskom šampionatu, za vikend su isto pobedili. Njihova glavna snaga leži u igri na više pozicija, i spoljnih i unutrašnjih igrača. To se najviše ogleda u ovom trenutku u vrsti odbrane, pogotovu odbrane od pika i odbrane od blokade, gde drže agresivnost, iz te formacije imaju dobru polaznu osnovu za kontranapad. Dobra su skakačka ekipa, a naravno tu je njihov individualni napadački kvalitet. Plejmejker Roland, Sami Mejia, igrač koji može da pokrije više pozicija, Kit Simons, potom visoki igrači, gde pogotovu odskače Belorus Veremenko, sa svojom konstantnošću u skok igri. Odličan protivnik nas čeka u sredu, a očekujem da ćemo mi pružiti bolji otpor nego u prvom susretu", rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije