Košarka

Partizan napravio brejk

Partizan napravio brejk
Partizan napravio brejk

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su večeras Crvenu zvezdu sa 70:68 (22:17, 20:18, 16:13,12:20) i izjednačili rezultat u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige na 1:1.

Partizan je napravio brejk i u mnogo boljoj atomsferi dočekuje treći meč, koji je na programu u subotu, pred svojim navijačima.

Za razliku od jučerašnje utakmice, crno-bijeli su ovoga puta bili bolji rival i kontrolisali dešavanja na terenu skoro svih 40 minuta.

Izabranici Duška Vujoševića u potpunosti su nadskakali protivnika (42:30) i zaustavili ove sezone najboljeg igrača Zvezde Bobana Marjanovića (samo dva poena).

Utakmica je okončana u uzbudljivoj završnici, iako su gosti u 23. minutu imali prednost od 14 poena razlike (35:49). Tim sa Malog Kalemegdana imao je priliku da dođe do trijumfa, ali je pokušaj Jake Blažiča u finišu izblokirao centar Nikola Milutinov.

Najefikasniji u crno bijelom timu bio je Milan Mačvan sa 14 poena, poen manje postigao je Džoš Akojon, dok su dvocifrene učinke imali Aleksandar Pavlović (11) i Milenko Tepić (10).

Kod Zvezde istakali su se Amerikanci Čarls Dženkins sa 19 i Markus Vilijams sa 15 poena.

Naredni meč igra se u subotu od 21 sat u hali Pionir.

U drugoj polufinalnoj seriji Budućnost vodi sa 2:0 protiv Cedevite.

Plasman u finale i igranje u Evroligi sljedeće sezone izboriće ekipe koje prve zabilježe tri pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije