Košarka

Partizan o skrnavljenu trofeja: Utvrditi počionica, skandal je i poziv na linč

Partizan o skrnavljenu trofeja: Utvrditi počionica, skandal je i poziv na linč
Foto: KK Partizan | Partizan o skrnavljenu trofeja: Utvrditi počionica, skandal je i poziv na linč

Košarkaški klub Partizan oglasio se skoro 24 sata nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak skrnavljenja trofeja Radivoja Koraća, osudio vandalizam i pozvao da se u skladu sa zakonom utvrdi identitet počinioca.

"Kao klub, garantujemo da niko od igrača ili članova kluba nije učestvovao u izvršenju radnje koja se na snimku vidi. Napominjemo da je pehar čitav i da su sa njega skinute pločice, što znači da on nije oskrnavljen kako se u javnosti predstavlja. Ukoliko je neko zaboravio kako izgleda oskrnavljen pehar, neka pogleda snimke nakon finala domaće Superlige 2014. godine. Ipak, smatramo da je pločicama sa imenima osvajača kupa mjesto na peharu i zalagaćemo se da se ta tradicija i u budućnosti poštuje", navodi se u saopštenju na sajtu kluba, uz fotografije trofeja sa "vraćenim pločicama sa Zvezdinim grbom".

Ipak, kako ističu iz redova osvajača Kupa, najvećim skandalom u čitavoj ovoj situaciji smatramo poziv na linč igrača Partizana (prijetnje igračima na društvenim mrežama, prim. aut).

"Ovom prilikom ističemo da je poziv na linč naših igrača direktna posljedica saopštenja za medije koje je izdala Crvena zvezda, u kojem se paušalno ocijenjuje da je u pitanju ‘igrač ili navijač’ Partizana, iako se na snimku jasno vidi da osoba koja skida pločice nije profesionalni sportista. ‘Upiranje prstom’ u igrače Partizana izazvalo je direktne pretnje kojim je ugrožena sigurnost nekoliko naših igrača. Autori tih pretnji treba da krivično odgovaraju, a onaj ko ih je svojim javnim istupom podstrekao na takvo ponašanje, mora da bude svjestan posljedica svog ponašanja i blago rečeno, neodgovornih reči.

Partizan poručuje da će učiniti sve da svoje igrače od takvih stvari zaštiti i prijetnje su prijavljene policiji.

"Pehar namijenjen pobjedniku Kupa Radivoja Koraća osvojili smo pošteno i na terenu. Ovom prilikom, zahvaljujemo se Košarkaškom savezu Srbije koji je obezbijedio da se završni turnir nacionalnog kupa odigra u fer uslovima. Partizan će učiniti sve da na terenu osvoji i Superligu Srbije i da prelazni pehar vrati u svoje vitrine. Taj pehar, dodjeljuje Košarkaška liga Srbije, a ne Crvena zvezda", zaključuju iz redova crno-bijelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije