Košarka

Partizan poražen u Istanbulu, Galatasaraj u četvrtfinalu

Partizan poražen u Istanbulu, Galatasaraj u četvrtfinalu
Partizan poražen u Istanbulu, Galatasaraj u četvrtfinalu

ISTANBUL - Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Istanbulu od ekipe domaćeg Galatasaraja sa 64:55 (16:13, 24:15, 14:14, 10:13), u 14, posljednjem kolu Top 16 faze Evrolige.

Crno-bijeli su učešće u F grupi završili skorom 4-10, a Galatasaraj je pobjedom osvojio presudne bodove, pretekao na tabeli Lokomotivu Kuban i osvajanjem četvrte pozicije plasirao se u četvrtfinale Evrolige.

Partizan se časno oprostio od Evrolige snažnim otporom rivalu kojem je pobjeda bila neophodna. Igrali su izabranici Duška Vujoševića rasterećeno i angažovano najvećim dijelom susreta, a u drugom poluvremenu čak su zaprijetili da mogu da utišaju bučne navijače u dvorani "Abdi Ipekči".

Crno-bijeli su dobro počeli utakmicu, ali je Galatasaraj ipak kontrolisao igru, pa je velikim pritiskom u drugoj četvrtini stekao, ispostaviće se, odlučujuću prednost.

Domaćin je na odmor otišao sa plus 12 poena (40:28) i činilo se da sigurno korača ka dragocjenoj pobjedi. ipak, srpski šampion se prenuo u nastavku, zaigrao potpuno ravnopravno i šest i po minuta prije kraja serijom 8-0 približio se trojkom Bogdanovića na minus četiri (54:50).

Međutim, tu trojku sudije su poništile i od tog trenutka kola crno-bijelih krenula su nizbrdo, čemu je doprinijela i peta lična greška Davisa Bertansa.

Galatasaraj je ponovo uhvatio odgovarajući ritam, iskoristio greške u igri protivnika, i na kraju slavio potpuno zasluženo.

U posljednjim trenucima utakmice Bogdan Bogdanović je morao da napusti teren zbog povrede.

Domaćina su do trijumfa predvodili Markoišvili sa 16 i Erceg i Aldemir sa po 13 poena, dok su u ekipi Partizana Bogdanović, Bertans i Lovernj postigli po 11, a Pavlović 10.

Galatasaraj će u četvrtfinalu Evrolige igrati s prvoplasiranim iz E grupe, ekipom Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije