Košarka

Partizan poveo protiv Zvezde sa 2:1 u finalu plej-ofa

Partizan poveo protiv Zvezde sa 2:1 u finalu plej-ofa
Partizan poveo protiv Zvezde sa 2:1 u finalu plej-ofa

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu gradskog rivala, Crvenu zvezdu, sa 78:72 (18:16, 29:21, 15:11, 16:24), pa su poveli sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Utakmica je odigrana u dvorani "Pionir" pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Ilija Belošević, Marko Juras i Saša Maričić.

Partizan je odbranio prednost domaćeg terena u finalu plej-ofa, poveo sa 2:1 protiv Crvene zvezde i došao na korak od odbrane titule, odnosno 11. uzastopnog šampionskog trofeja.

Mnogo truda i znoja morali su da proliju igrači Partizana kako bi osigurali ovu pobjedu, a u jednom trenutku učinilo se da će da im isklizne iz ruku.

Ključ pobjede bila je dobra odbrana na Omaru Tomasu, na momente korisna igra povrijeđenog Dominika Džejmsa i smirenost Dušana Kecmana.

Kao u prvoj utakmici, Partizan je jače "otvorio", ali je bila evidentna nervoza kod obje ekipe. U takvoj igri ipak su se bolje snašli crno-bijeli i na poluvreme otišlli sa 10 poena viška (47:37).

Meč je riješen minut i 40 sekundi prije kraja, kada je Vladimir Lučić pogodio za vođstvo Partizana od 75:68. Prethodno su crveno-bijeli prišli na minus tri i opasno zaprijetili.

Imali su crno-bijeli na početku posljednje dionice i 16 poena prednosti (64:48), ali tu kao da su stali, a ekipa Svetislava Pešića je korak po korak stizala rivala i najavila uzbudljivu završnicu.

Sljedeća utakmica finalne serije igra se u petak u Železniku, a domaćin je Crvena zvezda.

Crno-bijeli su tradicionalno imali podršku Duška Vujoševića i Gorana Grbovića iz prvog reda, ali i Lazara Markovića, Marka Šćepovića i Uroša Tripkovića sa tribina.

Partizan: Kecman 10, Raduljica 10, Lučić 19, Milosavljević 9, Bogdanović, Bešović 4, Božić 3, Čakarević, DžEjms 11, Mačvan 12, Anđušić, Bertans.

Crvena zvezda: Čović 1, Ilić 12, Lazić 5, Nedović 6, Lešić 4, Subotić 5, Radivojević 9, Nikolić, Tomas 5, Milutinović 5, B. Popović 14, P. Popović 5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije