Košarka

Igokea pobjedila Partizan sa 71:64

Igokea pobjedila Partizan sa 71:64
Igokea pobjedila Partizan sa 71:64

Laktaši - Košarkaši Igokee pobjedili su večeras u Laktašima Partizan rezultatom od 71:64 u četvrtom kolu ABA lige.

Do kraja poluvremena Igokea je uspela da se spusti na šest poena zaostatka - 38:32.

Najbolji na poluvremenu je bio Petar Aranitović sa 14 poena. 

Počelo je trojkom Radivojevića, ali je Partizan dobro zatvarao reket i uglavnom tjerao rivala na teške šuteve. Sa druge strane je Đumić vezao četiri poena, a Magdevski je poslije ukradene lopte poentirao za vođstvo 6:3.

Marinković je promašio nekoliko šuteva i Partizan nije uspio da se odlijepi, a poslije dvije kombinacije Radivojevića i Komatine domaći su poveli sa 7:6 u igri u kojoj su ipak preovladavali promašaji i izgubljene lopte.

Njih dvojica bili su najzaslužniji za vođstvo Igokee 11:7, ali je Partizan u završnici ubacio dve trojke preko Cvetkovića i Aranitovića, pa je vodio 13:11 posle prvih deset minuta.

Aranitović je bio Božićev džoker, pogodio je dva penala, zatim još jednu trojku, a posle trojke Milutinovića Partizan je poveo sa 22:13 i izazvao tajm aut trenera Lukajića.

Posle minuta odmora Ćapin je pogodio trojku, srećnim pogotkom Todorovića domaći su prišli na -2, ali sjajnim prodorom Aranitovića i poluhorogom Đumića Partizan ponovo biljži na +7 (27:20).

Crno-beli su bili vrlo raspoloženi u šutu za tri, ponovo su pogodili Cvetković i Aranitović za novih +9 (33:24), a posle prodora Magdevskog Partizan je prvi put došao do dvocifrenog viška – 36:26. Ipak, do kraja poluvremena Igokea je uspjela da se spusti na šest poena zaostatka - 38:32.

Na isti način na koji je okončao prvo, Aranitović je počeo drugo poluvrijeme – pogotkom za tri poena. Napadi nisu blistali u narednih nekoliko minuta, Igokeu i dalje nije služio šut, a crno-beli su imali devet poena viška.

Dimić je pogodio trojku za Igokeu, Vrabac je oba puta promašio sa penala i potom mu je lopta nesrećno izašla iz koša na ulazu, a na drugoj strani poentirali su Radenovića sa bacanja i Radivojević u kontri, pa je Igokea smanjila zaostatak na četiri poena – 47:43.

Božić je zatražio tajm aut, ali to nije napadački pokrenulo njegov tim – ni Igokea nije blistala u napadu, ali je posle koša Todorovića prišla na dva poena zaostatka.

Tada, na dva minuta do kraja treće četvrtine, fauliran je Perović, a trener Igokee Željko Lukajić žestoko je protestovao – prvo je dobio tehničku grešku, a onda je i isključen.

Međutim, iz četiri bacanja i napada koji je usledio Partizan je dao samo dva poena, a Igokea je ubrzo preokrenula – Milošević na asistenciju Komatine, a zatim i trojka Ćapina za vođstvo 51:50. Do kraja trećeg perioda Ćapin je još jednom poentirao, ovaj put posle prodora, pa su domaći vodili sa 53:50 pred poslednjih deset minuta.

Pogodio je Todorović na početku poslednjeg perioda za +5 domaćih, ali jse Partizan vratio postigavši četiri poena u jednom napadu – Aranitović je pogodio uz faul, a posle promašenog bacanja Cvetković je pokupio loptu i u nastavku poentirao sa poludistance (55:54).

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije