Košarka

Partizan slavio u Železniku

Partizan slavio u Železniku
Partizan slavio u Železniku

Košarkaši Partizana pobijedili su FMP u Železniku sa 65:56 u okviru šestog kola ABA lige i upisali šesti trijumf od početka sezone.

Dva tima su u Železniku vodila veliku borbu u prvom poluvremenu, a FMP je bio taj koji je vodio poslije 20 minuta – 32:31.

Međutim, uslijedila je furiozna treća četvrtina crno-bijelih, koju su dobili sa 22:6 i tako prelomili utakmicu.

U posljednjem periodu, FMP je pokušao da izazove goste, koji mu to nisu dozvolili i na kraju su zabilježili zasluženi trijumf.

Najbolji u trijumfu Partizana bio je Vilijam Hačer sa 20 poena i po pet skokova i asistencija, dok je sjajan bio i Novica Veličković sa 15 poena. Uroš Luković je dodao osam poena i pet skokova, a Mihajlo Andrić poen manje i pet skokova.

Na drugoj strani, dvocifren učinak je imao samo Filip Čović sa deset poena. Po devet poena dodali su Stefan Lazarević, Aleksandar Bursać i Marko Ljubičić.

Partizan je poslije šestog trijumfa ostao na čelu tabele, zajedno sa ekipom Budućnosti, a bez poraza, ali sa utakmicom manje, još je Crvena zvezda, koja od 21 čas dočekuje Igokeu.

FMP je u duelu sa crno-bijelima doživeo četvrti poraz, poslije kojeg je ostao na devetom mjestu.

Naredna utakmica košarkaše Partizana očekuje u srijedu, kada gostuju Bešiktašu u Ligi šampiona, a sljedeći rival u regionalnom takmičenju biće im Budućnost sljedeće subote. FMP u narednom kolu gostuje Ciboni.

(Sport klub)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije