Košarka

Partizan sve bliže "koti dva"

Partizan sve bliže "koti dva"
Partizan sve bliže "koti dva"

Košarkaši Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu prvi put ove sezone! Ekipa Duška Vujoševića slavila je rezultatom 77:63 u 23. kolu ABA lige i tako preuzela od Cedevite treću poziciju na tabeli.

Desetim uzastopnim trijumfom Partizan se, takođe, približio ekipi Budućnosti na samo pobjedu zaostatka, a upravo bi duel u posljednjem kolu u Podgorici mogao da pruži odgovor na pitanje ko će s druge, a ko s treće pozicije krenuti u doigravanje. Naravno, ne treba zaboraviti da će se i Cedevita i te kako pitati za konačan raspored pred plej-of od drugog do četvrtog mjesta jer će Zagrepčani u pretposljednjem kolu dočekati Budućnost. Partizan su u derbiju predvodili Aleksandar Pavlović sa 19 poena i Milan Mačvan sa 15 poena i 10 skokova, a "rat" u reketu sa Zvezdinim centrima dobio je Nikola Milutinov, koji je meč završio sa 13 poena i sedam uhvaćenih lopti. Najefikasniji kod Zvezde bili su Čarls Dženkins sa 20 poena i Markus Vilijams koji se zaustavio na 14 poena.

"Zvezda je zaista veliki protivnik, bili su favoriti pre ove utakmice. Ipak, igrači Partizana su demonstrirali kvalitet, pokazali želju i dobili velikog protivnika", rekao je Vujošević i dodao:

"Utakmica je psihološki bila teža za nas nego za njih, ali iz te opuštenosti je proizlazila i opasnost. Hvala igračima pre svega, i navijačima. Koliko je realno da Partizan bude drugi? S jedne strane je verovatno interes srpske košarke da ima dva tima u Evroligi, ali pitanje je koliko smo mi u klubovima u stanju da zaista sagledamo taj interes na takav način".

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan zasluženo pobijedio.

"Čestitam Partizanu. Generalno, bili su bolji i to je to. Da bi se dobio iskusan i kvalitetan protivnik kao što je Partizan, potrebno je da imamo više raspoloženih igrača", naveo je Radonjić i nastavio:

"U trećoj četvrtini smo bili bez koncentracije. Nismo bili ni blizu onoga što Zvezda može, što je očekivano zbog svega u prethodnom periodu, ne samo Kupa, već i prije toga. Partizan je to iskoristio".

I teniseri na tribinama

Srpski teniseri Novak Đoković, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić gledali su košarkaški "vječiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde. Đoković, navijač "crveno-bijelih", i Troicki, kojem su u srcu "crno-bijele" boje, posmatrali su meč zajedno uz parket, dok je Zimonjić sa sinom sjedio u gornjem dijelu dvorane. Navijači Partizana dočekali su Troickog aplauzima i ovacijama, a Đokovića je grupa navijača sačekala zvižducima i pogrdnim skandiranjem: "Plati porez, p..ko c.....ka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije