Košarka

Pašajlić potpisao trogodišnji ugovor za Igokeu

Pašajlić potpisao trogodišnji ugovor za Igokeu
Pašajlić potpisao trogodišnji ugovor za Igokeu

Doskorašnji plejmejker Slobode iz Užica, Miroslav Pašajlić, postao je novi igrač Igokee.

Nakon što je iza sebe ostavio odličnu sezonu u Drugoj ligi, mladi reprezentativac Srbije je parafirao trogodišnji ugovor s timom iz Laktaša, koji je već angažovao dva velika pojačanja u vidu Nemanje Krstića i Stefana Nastića.

Sloboda iz Užica je protekle sezone u prvom dijelu Druge muške lige Srbije zauzimala mjesto koje vodi u Košarkašku ligu Srbije, ali je povredom upravo Miroslava Pašajlića cjelokupna forma ekipe znatno opala. Protekle sezone je po meču prosječno bilježio 16,9 poena, 4,7 asistencija i 3,8 skokova.

Najnovije pojačanje Igokee je u razgovoru za portal Košarka24 istakao kako je prezadovoljan uslovima i ugovorom sa šampionom Bosne i Hercegovine:

"Drago mi je što sam prešao u Igokeu i što ću naredne sezone nastupati na Jadranu. Za mene kao mladog igrača su najbitniji uslovi za trening koje sam dobio, hala koju Igokea poseduje je kao stvorena za napredak i poboljšanje igre. Raduje me što su čelni ljudi kluba iz Laktaša primetili moje zalaganje u prošlogodišnjim nastupima za Slobodu", rekao je Pašajlić.

Strateg Igokee Željko Lukajić ne krije zadovoljstvo povodom angažovanja ovog perspektivog organizatora igre, koji po njegovom mišljenju već naredne sezone može da se istakne kao predvodnik ove ekipe.

"Više bi se moglo reći da sam zadovoljniji nego što nisam na početku. Ima dosta interesantnih igrača. Već sada su se neke stvari iskristalisale. Čekamo još neke igrače, koji treba da dođu na neke pozicije. Uglavnom spoljašnje pozicije od pleja do četvorke su tu. Već možemo neke stvari i realizovati. Prije svega mislim na malog Pašajlića, koji je član reprezentativnih selekcija Srbije, koji je pokazao perspektivu i uz jedan dobar rad može sljedeće sezone već biti nosilac", kazao je Lukajić.

Inače, u dvorani u Laktašima pod budnim okom Lukajića trenira nekoliko mladih igrača, koji pokušavaju da izbore mjesto u timu iz Aleksandrovca, a na pragu potpisa je još jedan mladi igrač.

Igokea je ranije produžila ugovore s Markom Čakarevićem i Milošem Dimićem, dok Đorđe Milošević ima važeći ugovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije