Košarka

Pelikansi bolji o LAL, Vigins u posljednjoj sekundi srušio Oklahomu

Pelikansi bolji o LAL, Vigins u posljednjoj sekundi srušio Oklahomu
Foto: Tanjug | Pelikansi bolji o LAL, Vigin u posljednjoj sekundi srušio Oklahomu

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa savladali su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 119:112, u posljednjem meču koji je u noći između nedjelje i ponedjeljka igran u NBA ligi.

Pelikansi su bolje otvorili utakmicu u "Stejpls centru" i brzo su se odlijepili na dvocifreno odstojanje. Na poluvremenu su imali +13, dok su u trećoj četvrtini išli i do 20 poena razlike. Lejkersi se nisu predavali i polako su topili razliku, da bi prvi put na utakmici poveli na 7:54 do kraja, kada je Džoš Hart pogodio za dva (99:98).

Lejkersi su uspjeli i da odu na +5 dva puta (106:101, 108:103), ali su Pelikansi ponovo pojačali ritam i uz važne poene Demarkusa Kazinsa i Etauna Mura ostvarili pobjedu, prvu u sezoni, poslije dva poraza na startu (Golden Stejt, Memfis).

Lejkersi su na drugoj strani takođe izgubili drugi put, poslije neuspjeha protiv Klipersa, ali imaju i jedan trjumf nad Finiksom.

Najefikasniji u timu Pelikansa je bio Entoni Dejvis sa 27 poena, 17 skokova, tri asistencije, tri ukradene lopte i tri blokade. Pratio ga je Demarkus Kazins sa 22 poena, uz umalo ostvaren tripl-dabl, jer je imao i 11 uhvaćenih lopti i osam asistencija.  Dvocifren učinak su imali i Etoan Mur sa 19 poena, kao i Džru Holidej i Ijan Klark, koji su ubacili po 14 poena. 

Džordan Klarkson je sa 24 poena predvodio Lejkerse, Kajl Kuzma je ubacio 20 poena, koliko je imao i Kentavijus Koldvel Poup. 

Drugi pik sa ovogodišnjeg drafta Lonzo Bol je bio blizu tripl-dabla sa osam poena i skokova, i 13 asistencija.  

Ranije su košarkaši Minesota Timbervulvsa savladali Oklahoma Siti Tander sa 115:113, a koš za pobjedu postigao je bek Vukova Endru Vigins u posljednjoj sekundi.

Uzbudljiv meč su odigrali Oklahoma i Minesota, ali tim Tandera nije uspio da dođe do druge pobjede u sezoni iako je na pet sekundi prije kraja imao trijumf na svojoj strani. Tada je Karmelo Entoni pogodio za tri i vođstvo Oklahome od 113:112, ali se u posljednjem napadu Minesote Endru Vigins zaletio ka košu protivnika, šutirao, i uz zvuk sirene postigao trojku za konačnih 115:113.  

Minesota je imala prednost i tokom većeg dijela meča, a ona je u trećoj četvrtini dostigla i 14 poena razlike. Ipak, Oklahoma se nije predavala, a poeni Entonija na 4,7 prije kraja su bili prvo vođstvo Tandera još od polovine druge četvrtine. 

Meč-viner Vigins je na utakmici upisao 27 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a isti košgeterski učinak je imao i Karl Entoni Tauns, koji je na to dodao i 12 skokova. Pratio ih je Džef Tig sa 19 poena, Džimi Batler je dodao 15 poena, a Tadž Gibson 11 poena uz 10 uhvaćenih lopti. 

Srpski krilni centar Nemanja Bjelica je na terenu proveo samo devet minuta uz jednu pogođenu trojku za skromna tri poena, uz jednu izgubljenu loptu i skok. 

U poraženom timu Oklahome Rasel Vestbruk je imao 31 poen i 10 asistencija, uz pet skokova, Karmelo Entoni je ubacio 23 poena, Pol Džordž 14 poena, dok je imao i osam dodavanja i šest skokova. Stiven Adams je upisao dabl-dabl od 17 poena i 13 skokova. 

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije