Košarka

Plus 50 u Tuzli: Moćna Francuska bez milosti prema BiH

Plus 50 u Tuzli: Moćna Francuska bez milosti prema BiH
Foto: Fiba.basketball | Plus 50 u Tuzli: Moćna Francuska bez milosti prema BiH

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je večeras u Tuzli u utakmici 5. kola grupe E kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine od reprezentacije Francuske sa 102:52.

Bez obzira na ubjedljiv i očekivani poraz "zmajevi" su i dalje u igri za prolaz u drugi krug, a cilj bi mogli ispuniti večeras ukoliko Rusija savlada Belgiju (Rusi vode u finišu utakmice).

Oslabljena bh. selekcija za koju nisu nastupili najbolji igrači (Nurkić, Musa, Stipanović, Gordić, Milošević...) nije uspjela da pruži jači otpor i više nego snažnim Francuzima koji su u "Mejdan" stigli predvođeni NBA trojcem, Nikolasom Batumom, Evanom Furnijeom i Rudijem Goberom.

Trikolori su od samog početka nametnuli svoj stil igre, dok se kod se kod mladih bh. igrača osjetila neuigranost i preveliki respekt prema velikom protivniku.

Već nakon prve dionice imali su dvocifrenu prednost, a na poluvrijeme su otišli sa plus 22 (44:22). I u nastavku gosti nisu imali milosti prema izabranicima Duška Vujoševića.

Najefikasniji u redovima gostiju bili su Gober sa 16, Vincen Porie (16) i Nando De Kolo sa 15 poena , dok su se kod BiH izdvojili Adin Vrabac (10) i Almir Hasandić (9).

Nakon 5. kola Francuska vodi u grupi sa maksimalnim učinkom (10 bodova), dok je BiH treća sa sedam. Prije ovog kola Rusija je imala 6, a Belgija 4 boda. Plasman dalje osiguraće tri prvoplasirene reprezentacije.

U posljednjem kolu koje je na programu za tri dana bh. košarkaši gostuju Belgiji, dok će Francuska ugostiti Rusiju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije