Košarka

Pobjedom Ulkera završio košarkaški turnir u Zadru

Pobjedom Ulkera završio košarkaški turnir u Zadru
Pobjedom Ulkera završio košarkaški turnir u Zadru

ZAGREB - Košarkaši turskog Fenerbahče Ulkera pobjednici su velikog košarkaškog turnira u Zadru (Zadar Basketball tournament), koji se protekla tri dana održao u SC Krešimir Ćosić na Višnjiku, a u sinoćnjem finalu pobijedili su Cedevitu rezultatom 75:67.

Treće mjesto osvojili su košarkaši berlinske Albe koji su pobijedili tursku Darussafaku Dogus rezultatom 75:68. Kuriozitet turnira je gotovo identičan rezultat i utakmice za peto mjesto odigrane poslijepodne u kojoj je Zadar pobijedio rezultatom 75:67 Evroligaša Galatasaraja.

Uz brojne zadarske ljubitelje košarke, koji u protekla tri dana ipak nisu do kraja ispunili tribine, u vrhunskoj košarci Evroligaških klubova uživale su i mnoge sportske legende Gregor Fučka, Barbara Jelić Ružić, Arijan Komazec, Gordan Giriček, Dražen Anzulović i mnogi drugi.

Inače, na otvaranju turnira u utakmici Zadra i Fenerbahcea, trener gostiju, inače osmerostruki prvak Evrope Željko Obradović dočekan je ovacijama zadarske publike.

"Hvala ovim divnim ljudima. Svojim sam igračima pokušavao objasniti šta je Zadar i koliko voli košarku", izjavio je tada Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije