Košarka

Počinje plej of NBA lige

Počinje plej of NBA lige
Počinje plej of NBA lige

OKLAHOMA SITI - Igrači Oklahome su osvojili drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji pred početak plej-ofa NBA lige, pošto su rano jutros po srednjeevropskom vremenu na svom terenu savladali Detroit sa 112:111.

Tander je u posljednji dan ligaškog dijela takmičenja ušao poslije dva poraza i morao je da trijumfuje kako ne bi izgubio prednost domaćeg terena u prvoj rundi, piše Sportski žurnal.

Ekipa je pobijedila, a do trijumfa ju je predvodio Kevin Durent sa 42 poena, od čega 21 u posljednjoj četvrtini. Oklahoma je u toj dionici gubila sa 10 poena razlike.

"Shvatili smo šta treba da uradimo i to smo i uradili. Nije ovo bila naša najbolja utakmica. Nismo dobro igrali odbranu, nismo dobro šutirali u napadu. Ali, to što smo dobili govori nešto o nama i našoj snazi volje i želji da se borimo", rekao je popularni Durantula nakon utakmice.

Posljednjeg dana regularnog dijela takmičenja bilo je još nekoliko kvalifikacionih utakmica. Toronto je osvojio treće mjesto na Istoku, iako je u gostima izgubio od Njujorka 95:92. Reptorsi su prokockali prednost od 21 poena, a Niksi su na oproštaju od košarke u "Velikoj jabuci" pobijedili bez povrijeđenog Karmela Entonija.

Toronto će u prvom kolu plej-ofa, koji počinje u subotu, igrati protiv Bruklina, koji je pao na šesto mjesto nakon ubjedljivog poraza od Klivlenda 114:85.

Šarlot je kod kuće savladao Čikago 91:86, tako da će sa sedmog mjesta Istoka ići na šampiona Majami, koji je izgubio od Filadelfije 100:87.

Čikago će s četvrtog mjesta na Istoku igrati protiv petoplasiranog Vašingtona, koji je pobijedio Boston 118:102. Vizardsi su se tako plasirali u plej-of prvi put poslije 2008, a to su učinili nakon što su u posljednjih 10 utakmica sezone slavili 7 puta.

Vizardse je do trijumfa predvodio Bredli Bil sa 27 poena, a ovaj bek je poslije utakmice otkrio osjećanja većine igrača tima iz prestonice SAD.

"Sjajan je osjećaj kad znate da ćete nastaviti da igrate. Ne morate da idete kući i da ne znate šta ćete sa sobom. Sjajno je što smo u ovakvoj situaciji. Ja sam došao dovde u svojoj drugoj godini u ligi, a mnogi momci nisu još prošli kroz ovo", rekao je 20-ogodišnji Bil.

Memfis je od januara igrao žestoko da bi se izborio za doigravanje i na kraju je uspio u tome, ali u posljednjoj utakmici ligaškog dijela se nije opustio, već je u žestokoj borbi, poslije produžetka, pobijedio Dalas 106:105 i tako došao do sedme pozicije na Zapadu.

Grizliji su postali sedmi tim na Zapadu koji je sezonu završio sa 50 pobjeda i više, a jedino je osmoplasirani Dalas stao na 49. Na istoku su samo Indijana i Majami imali više od 50 pobjeda.

Prve utakmice prvog kola plej-ofa igraju se u subotu i nedjelju.

Parovi četvrtfinala plej ofa (broj u zagradi označava mjesto na tabeli konferencije):

Istočna konferencija

(1) Indijana - (8) Atlanta

(2) Majami - (7) Šarlot

(3) Toronto - (6) Bruklin

(4) Čikago - (5) Vašington

Zapadna konferencija

(1) San Antonio - (8) Dalas

(2) Oklahoma - (7) Memfis

(3) L.A. Klipers - (6) Golden Stejt

(4) Hjuston - (5) Portland

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije